Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑυξημένα κατά 20% τα έσοδα της Capital Product Partners L.P.

Αυξημένα κατά 20% τα έσοδα της Capital Product Partners L.P.

Στα 7,4 εκατ. δολάρια ανήλθαν το β’ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Capital Product Partners, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ειδικότερα, τα έσοδα της ναυτιλιακής ανήλθαν στα 88,5 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Παράλληλα, η εταιρεία προχωρά σε διανομή μερίσματος ύψους 0,15 δολ. ανά μετοχή.

Ο Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO της CPLP, δήλωσε:

«Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, με την παράδοση του νεότευκτου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων M/V Buenaventura Express, ολοκληρώσαμε επιτυχώς το στρατηγικό πρόγραμμα ανάπτυξης του στόλου μας αποτελούμενο από τρία νεότευκτα πράσινης τεχνολογίας πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 13.000 TEU με δεκαετή ναύλωση το κάθε ένα, καθώς και ένα LNG/C τελευταίας γενιάς με επταετή ναύλωση.

Επιπλέον, ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό πλάνο ενεργειακής αναβάθμισης των πλοίων M/V Athos, M/V Athenian και M/V Aristomenis, βελτιώνοντας συνολικά την ενεργειακή αποδοτικότητα και μειώνοντας το ανθρακικό αποτύπωμα του στόλου μας. Τέλος, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανανέωσης του στόλου μας, προχωρούμε στην πώληση του μοναδικού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου του στόλου M/V Cape Agamemnon με έτος κατασκευής το 2010».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ