Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑπίστευτο: Ο Έντερσον έκανε πλάκα επειδή νόμιζε πως δεν θα έπαιζε στο...

Απίστευτο: Ο Έντερσον έκανε πλάκα επειδή νόμιζε πως δεν θα έπαιζε στο Γ.Καραϊσκάκης! (Photos)

Οι καλές άμυνες, επομένως και οι καλές ομάδες, ξεκινούν από έναν καλό τερματοφύλακα. Το λένε οι σοβαροί προπονητές όλου του κόσμου. O Πεπ Γκουαρντιόλα είναι τέτοιος (σοβαρός), επομένως το ενστερνίζεται.

Ο καταλανός προπονητής έχει στην ομάδα του έναν από τους καλύτερους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τον 30χρονο Έντερσον.

Ο βραζιλιάνος μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη στον τελικό του Super Cup στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, απρόσμενα ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Μάντσεστερ Σίτι, στη διάρκεια του αγώνα.

Καθώς οι δικές του αποκρούσεις ήταν εκείνες που δεν επέτρεψαν στη Σεβίλλη να αυξήσει το προβάδισμά της σε 2-0, σε δύο καθοριστικές στιγμές απέναντι στον επιθετικό της ισπανικής ομάδας Εν Νεσίρι, που ήδη είχε σκοράρει μία φορά κι ενώ την παραμονή του ματς άπαντες υποστηρίζαμε ότι η Μ. Σίτι ήταν το ξεκάθαρο φαβορί.

Μέχρι την ισοφάριση της αγγλικής ομάδας λοιπόν, ο Έντερσον κρατούσε τους “γαλάζιους” στο παιχνίδι, κι ενώ δεν επρόκειτο καν να ξεκινήσει βασικός στον αγώνα!

Δεν το υποθέταμε μόνο εμείς! Ο ίδιος ο τερματοφύλακας το εμπιστεύθηκε την παραμονή του τελικού στον Πειραιά στο φίλο του δημοσιογράφο από την τηλεόραση της Βραζιλίας.

Αφού τους είδαμε να συζητούν αρκετή ώρα, ακριβώς δίπλα μας (από εκεί και η φωτογραφία σε αυτό το θέμα), ρωτήσαμε το συνάδελφο να μας πει τι έλεγαν. Μας εξήγησε ότι το πιθανότερο σενάριο ήταν να ξεκινήσει ο γερμανός Ορτέγκα και όχι ο Έντερσον, επειδή ο Γκουαρντιόλα υπολόγιζε περισσότερο στο μυαλό του τον επόμενο αγώνα, κόντρα στη Νιουκάστλ για το πρωτάθλημα, σε τρεις ημέρες.

Στην Premier League δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για απώλειες καθώς για να την κατακτήσεις καλείσαι να φτάσεις τους 100 βαθμούς και ο Γκουαρντιόλα θέλει οι “Πολίτες” να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που θα την κατακτήσει τέταρτη συνεχόμενη φορά.

Η Σίτι νίκησε τελικά τη Νιουκάστλ με 1-0, χάρη σε απίθανο γκολ του Άλβαρες.

Όταν λοιπόν ολοκληρώθηκε η προπόνηση της Σίτι στο φαληρικό γηπεδο, ο βραζιλιάνος έμεινε στο γήπεδο και έκανε πλάκα με συμπαίκτες του κλοτσώντας μπάλες όσο πιο δυνατά στον ουρανό του Γ.Καραϊσκάκης, σε έναν άτυπο “διαγωνισμό” ποιος θα κάνει το καλύτερο κοντρολ όταν αυτές θα έπεφταν! Που να ήξερε ότι ο Πεπ τον υπολόγιζε για βασικό την επομένη.

Στο ποδόσφαιρο βέβαια υπάρχουν και τα γούρια, για να τα λέμε όλα, και την τελευταία φορά που ο Ορτέγκα ήταν βασικός η Σίτι έχασε το Community Shield από την Άρσεναλ…

Μη το ξεχάσω! Το κοντρόλ του Έντερσον, του τερματοφύλακα Έντερσον, είναι καλύτερο από πολλούς ποδοσφαιριστές στα χαφ και την επίθεση! Όχι μόνο της Ελλάδας…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ