Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Έκκληση Κικίλια στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ - Τα κίνητρα

Έκκληση Κικίλια στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ – Τα κίνητρα

Γράφει η Ρ. Μελά

Έκκληση κάνει ο υπουργός Υγείας στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ που κυριολεκτικά παλεύει να κρατηθεί όρθιο, μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων του κορωνοϊού που έχουμε τον τελευταίο μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε με επιστολή του από τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη να πράξει τα δέοντα, προκειμένου οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας τα κίνητρα που δίνονται στους ιδιώτες γιατρούς είναι: «μηνιαία αμοιβή 2.000 ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα».

Επιπροσθέτως για όσους ιδιώτες γιατρούς συμμετέχουν στις εφημερίες του ΕΣΥ, προβλέπεται επιπλέον αμοιβή ίση με αυτή του Επιμελητή Β’. Επίσης  προβλέπεται σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του Ε.Σ.Υ. αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές, για όσους συνεργαστούν (αφορά μόνο όσους ιατρούς συνεργαστούν με το Ε.Σ.Υ. δυνάμει του δέκατου τέταρτου άρθρου της από 13.4.2020 ΠΝΠ, η οποία κυρώθηκε με το αρ. 1 του ν.4690/2020).

Όπως τονίζεται : «Σε μία άνιση μάχη που δίνεται αδιάλειπτα εδώ και ένα χρόνο, οι ιδιώτες γιατροί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν έναντι της κοινωνίας».

Παράλληλα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του, απευθύνει κάλεσμα προς του ιδιώτες γιατρούς μέλη του, με τις  ειδικότητες Παθολογίας και Πνευμονολογίας να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δίνει τη μεγάλη μάχη ενάντια στην πανδημία. Ειδικότερα, ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Υπουργού Υγείας Β.Κικίλια, που διατύπωσε το επείγον αίτημα για στήριξη του ΕΣΥ από τους ιδιώτες γιατρούς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη.(πατήστε εδώ).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ