Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΆκυρη η κατάσχεση του ιρανικού τάνκερ- Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή των...

Άκυρη η κατάσχεση του ιρανικού τάνκερ- Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή των Ελλήνων ναυτικών;

Το δικαστήριο της Χαλκίδας ανέτρεψε την Τετάρτη προηγούμενη δικαστική απόφαση που επέτρεψε την κατάσχεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέρους του φορτίου ιρανικού πετρελαίου ενός δεξαμενόπλοιου υπό ιρανική σημαία στα ανοικτά των ελληνικών ακτών.

«Η έγκληση για ανατροπή της απόφασης κατάσχεσης έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Θα είναι δύσκολο να ανατραπεί εκ νέου» δήλωσε μια από τις τρεις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παραμένει άγνωστο αν οι ΗΠΑ ή η Ελλάδα θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την απόφαση αυτή που έλαβε το Συμβούλιο Εφετών της Χαλκίδας.

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Χαλκίδας ελήφθη μετά τις αντιρρήσεις που είχε υποβάλει εκ μέρους της ιδιοκτήτριας εταιρείας ο νομικός της εκπρόσωπος ζητώντας να ακυρωθεί η εισαγγελική διάταξη βάσει της οποίας είχαν αντληθεί από το ιρανικό δεξαμενόπλοιο 107.000 τόνοι ιρανικού πετρελαίου.

Μετά και τις επαφές Ελλήνων αξιωματούχων με εκπροσώπους της ιρανικής πρεσβείας θεωρείται πιθανό η δικαστική απόφαση να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Αθήνας και Τεχεράνης και άρα στην αποδέσμευση των δύο ελληνικών τάνκερ που παραμένουν ουσιαστικά υπό καθεστώς ομηρίας, μετά το ρεσάλτο των “Φρουρών της Επανάστασης”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ