Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣυναντήσεις με Σαουδάραβες αξιωματούχους είχε ο Ι. Σμυρλής στο Ριάντ

Συναντήσεις με Σαουδάραβες αξιωματούχους είχε ο Ι. Σμυρλής στο Ριάντ

Σειρά επαφών με κυβερνητικούς Σαουδάραβες αξιωματούχους είχε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα στο Ριάντ, επιβεβαιώνοντας τις σημαντικές σχέσεις της Ελλάδας με την Σαουδική Αραβία, με γνώμονα τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. 

Ειδικότερα ο κ. Σμυρλής συναντήθηκε με τον υπουργό Τηλεπικοινωνιών, HE Eng. Abdullah Aiswaha με τον οποίο συζήτησε την πορεία του έργου East to Med Corridor. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ταχεία πορεία των εργασιών και τη δέσμευσή τους ότι αυτή η πολύ καλή συνεργασία θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες ώστε να ξεκινήσουν οι εταιρείες την κατασκευή. 

Στη συνέχεια κατά τη συνάντηση του με τον υπουργό Επενδύσεων, HE Eng. Khalid Abdulaziz Al-Falih διαπιστώθηκε η επιτυχημένη μέχρι τώρα πορεία των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και έγινε ειδική αναφορά στη σημασία της επερχόμενης συνεδρίασης του ελληνοσαουδαραβικού Business Council στις 7 και 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο οποίο θα τεθεί ένας προγραμματισμός δράσεων για την νέα χρόνια ώστε οι επιχειρηματικές κοινότητες των δυο χωρών να εμβαθύνουν κι άλλο τις σχέσεις τους. 

Τέλος, ο κ. Σμυρλής σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του κρατικού ταμείου επενδύσεων «Public Investment Fund» και με τον αναπληρωτή κυβερνήτη και επικεφαλής των Διεθνών Επενδύσεων της SCT, Turqi A. Al-Nowaiser, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των προσπαθειών για στενότερη συνεργασία με την ενεργή συμμετοχή της Enterprise Greece με στόχο τη βέλτιστη πορεία όλων των μεγάλων project της χώρας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ