Σε μετοχή – φαινόμενο αποδεικνύεται η Κρι Κρι, καθώς έκλεισε πάνω από τα 8 ευρώ για πρώτη φορά στη 18χρονη ιστορία της στο ελληνικό χρηματιστήριο, έχοντας μια σπάνια συνέπεια τόσο σε ό,τι αφορά τη χρηματιστηριακή της συμπεριφορά, όσο – κυρίως, την πορεία της ως επιχείρηση.
Πιο αναλυτικά, χθες η μετοχή της Κρι Κρι έκλεισε στα 8,12 ευρώ καταγράφοντας άνοδο 2,78% με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να φτάνει για πρώτη φορά στα χρονικά στα 268,4 εκατ. ευρώ. Μέσα στον Ιούνιο ο τίτλος έχει άνοδο 6,84%, ενώ στους πρώτους πεντέμισι μήνες του 2021 ενισχύεται σε ποσοστό 24,16%.
Η μετοχή έχει διαχρονικά εξαιρετική συμπεριφορά, ακολουθώντας την πορεία της επιχείρησης. Το 2020, σε μια πτωτική αγορά γενικά, ο τίτλος ενισχύθηκε σε ποσοστό 15,55%, ενώ από τα χαμηλά του περυσινού Μαρτίου έως σήμερα κερδίζει 132%. Το 2019 ενισχύθηκε κατά 33,18%, το 2018 έκλεισε στο +39% και το 2017 ενισχύθηκε κατά 61%.
Στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου εισήχθη στις 6 Αυγούστου 2003 με τιμή εισαγωγής τα 1,04 ευρώ αντλώντας 6 εκατ. ευρώ, ενώ από τον Ιούνιο του 2018 αποτελεί μέλος του Mid Cap με τις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Από την ημέρα της εισαγωγής η μετοχή καταγράφει ράλι +680%.
Διψήφια ποσοστά ανάπτυξης επί σχεδόν μια 15ετία, χρηστή διαχείριση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από το Χ.Α., επανεπένδυση κερδών, διαρκής εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων και ισχυροποίηση παρουσίας στις πιο απαιτητικές αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, συνθέτουν το προφίλ αυτής της εταιρείας. Παράλληλα, δεν υπήρξε χρονιά στην 15ετία, που δεν έδωσε μέρισμα στους μετόχους της.
Είναι μια από τις λίγες εναπομείνασες μεγάλες εταιρείες στην ακριτική Ελλάδα, η οποία συνδέεται με απόλυτο τρόπο με τον τόπο της, τις Σέρρες, καθώς όλο το γάλα το προμηθεύεται αποκλειστικά από τοπικούς παραγωγούς του νομού.
Η Κρι Κρι ιδρύθηκε το 1954 όταν ο Γιώργος Τσινάβος, πατέρας του σημερινού CEO, άνοιξε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στις Σέρρες, το οποίο παρήγαγε και διέθετε παγωτά και είδη ζαχαροπλαστικής στην πόλη. Οι πρώτες διανομές παγωτού γίνονταν με πλανόδιους πωλητές και ειδικά χειροκίνητα καροτσάκια που είχαν ως ψυκτικό μέσο τον πάγο και το αλάτι. Πλέον, η επιχείρηση αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιώτη εργοδότη του νομού Σερρών με περίπου 470 εργαζόμενους, ενώ εν μέσω πανδημίας, το 2020, έκανε 84 νέες προσλήψεις.