Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ πρώτη εισαγωγή εταιρείας στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. μετά από δέκα...

Η πρώτη εισαγωγή εταιρείας στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. μετά από δέκα χρόνια

Για την πρώτη εισαγωγή εταιρείας στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) ύστερα από δέκα ολόκληρα χρόνια ετοιμάζεται το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα υπέβαλε αίτηση εισαγωγής η εταιρεία Real Consulting, που ανήκει στον ευρύτερο κλάδο της πληροφορικής και της νέας οικονομίας.

Η εταιρεία έχει βασικό μέτοχο τον Νίκο Β. Βαρδινογιάννη ενώ αποτελεί μια από τις ανερχόμενες εταιρείες πληροφορικής στην Ελλάδα, σημειώνοντας μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούμενη σε έναν κλάδο που έχει ισχυρό momentum ανάπτυξης.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτική τοποθέτηση 5 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν, κυρίως, οι βασικοί της μέτοχοι, ενώ στόχος της διοίκησης είναι σταδιακά η εταιρεία να μεγαλώσει και να καταστεί ικανή για τη μετάβασή της στην Κύρια Αγορά του Χ.Α., όπως έγινε πέρυσι με τις Entersoft και Epsilon Net, που πλέον είναι επιλαχούσες να εισαχθούν στον Mid Cap.

Θα εκδοθούν μετοχές που αντιστοιχούν στο 23% του συνόλου μετά την αύξηση, εξασφαλίζοντας καλύτερη εμπορευσιμότητα στο ταμπλό, ενώ η τιμή της αύξησης έχει προσδιοριστεί στο 1,02 ευρώ ανά μετοχή. Η κεφαλαιοποίηση μετά την αύξηση του κεφαλαίου με την οποία θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στην ΕΝ.Α θα διαμορφωθεί στα 22 εκατ. ευρώ, ενώ η εισαγωγή της αναμένεται μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

Η Real Consulting αποτελεί μία εκ των κορυφαίων εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υλοποίησης ολοκληρωμένων έργων Πληροφορικής στην Ελλάδα και είναι στρατηγικός συνεργάτης της SAP.

Παράλληλα, είναι μακροχρόνιος συνεργάτης της Microsoft, μέλος του Microsoft President’s Club με εκτεταμένη εμπειρία στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση του Microsoft Dynamics NAV και Microsoft Dynamics CRM. Η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερες από 300 επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη και έχει υλοποιήσει σημαντικά projects στη χώρα μας, έχοντας στο πελατολόγιό της μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες.

Στρατηγική της είναι η υλοποίηση έργων πληροφορικής, χρησιμοποιώντας καθιερωμένα πολυεθνικά λογισμικά και πλατφόρμες, βασισμένες σε state of the art αρχιτεκτονικές και πρότυπα. Δραστηριοποιείται στους τομείς ERP, Business Intelligence και Enterprise line-Business applications, τομείς που εκτιμάται πως θα έχουν μεγάλη αύξηση της ζήτησης τα επόμενα χρόνια, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα.

Μέσα στο 2020, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή οικονομία, η Real Consulting κατάφερε να περιορίσει τις  αρνητικές επιπτώσεις και να πετύχει αύξηση πωλήσεων και κερδών. Μέσα στο περασμένο έτος η εταιρεία υλοποίησε το έργο SAP/4HANA για την ΤΙΤΑΝ USA για να υποστηρίξει τις εργασίες της στην Αμερική, ενώ το ΙΑΣΩ και το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας επέλεξαν SAP ERP για τις εργασίες τους στην Ελλάδα. Παράλληλα, ενίσχυσε το διεθνές της αποτύπωμα, στοχεύοντας την περαιτέρω ανάπτυξη στο εξωτερικό.

Οικονομικά μεγέθη

Το 2020 παρά την πανδημία η Real Consulting αύξησε τον κύκλο εργασιών κατά 9% στα 19,68 εκατ. ευρώ έναντι 18 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 2,45 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 που ήταν στα 2,1 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη ύψους 1,63 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 10% σε σχέση με 1,45 εκατ. ευρώ του 2019.

Η εταιρεία για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους, καθώς, όπως ανέφερε στην ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της, το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας υπερέβαινε το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού της, ενώ βρίσκεται υπό υλοποίηση το πλάνο της για την αποκατάσταση της ρευστότητας και του κεφαλαίου κίνησης. Η ρευστότητα του ομίλου στο τέλος του 2020 ήταν στα 1,253 εκατ. ευρώ από 994.000 ευρώ το 2019, ενώ της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 1,253 εκατ. ευρώ από 985.000 το 2019.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Real Consulting στο τέλος του 2020 ανέρχονταν σε 6,68 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο σε 66.800 μετοχές αξίας 100 ευρώ η καθεμιά.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ