Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΡεύμα: Οι χρεώσεις για τον Απρίλιο στα "πράσινα" τιμολόγια

Ρεύμα: Οι χρεώσεις για τον Απρίλιο στα “πράσινα” τιμολόγια

Με αυξήσεις σε κάποια πράσινα και μειώσεις σε κάποια άλλα διαμορφώνεται η εικόνα των πράσινων τιμολογίων για τον Απρίλιο, που προανακοινώνονται, βάσει του σχετικού πλαισίου  Η μέση τιμή διαμορφώνεται για τον τρέχοντα μήνα στα 10,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, αυξημένη κατά 3% σε σχέση με τον Μάρτιο, όταν ήταν 10,5 λεπτά ανά kWh.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 9,06 και φτάνουν μέχρι τα 11,71 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Συγκριτικά τον Μάρτιο οι χρεώσεις κινήθηκαν από 8,18 μέχρι 11,5 λεπτά ανά kWh.

«Φυσικό Αέριο», NRG και Volterra μείωσαν τις τιμές τους ενώ η ΔΕΗ κράτησε σχεδόν την ίδια τιμή καθώς αύξησε την έκπτωση επί της βασικής χρέωσης στο 15%, από 10% τον Μάρτιο.

Πιο συγκεκριμένα η ΔΕΗ ανακοινώνοντας τις  χρεώσεις για το «πράσινο» τιμολόγιο του Απριλίου https://www.dei.gr/media/hkvfcr05/g1_g1n_apr24.pdf έδωσε τιμές

  •  10,861 λεπτά ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα (από 10,827 το Μάρτιο) 
  •  – 11,881 σεντς ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες (από 11,907)  
  • – 8,226 σεντς ανά κιλοβατώρα το νυχτερινό (από 8,037).

Το μπλε της ΔΕΗ

Επίσης, η ΔΕΗ ανακοίνωσε μειώσεις στα μπλε τιμολόγια από 30%-32%. Ειδικότερα, η ΔΕΗ παρέχει δύο προγράμματα σταθερών τιμολογίων. Το myHomeEnter και το myHomeOnline. Επίσης η εταιρεία προσφέρει και 50 ευρώ έκπτωση στον λογαριασμό του πρώτου μήνα καθώς και 2.500 Miles + Bonus μίλια από την αεροπορική εταιρεία Aegean εφόσον συμμετέχουν στο ειδικό πρόγραμμα επιβράβευσης της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα το τιμολόγιο mHomeOnline  διαμορφώνεται στα 12,3 σεντς ανά κιλοβατώρα η ημερήσια χρέωση και 11,3 το νυχτερινό, από 17,5 και 16,6 σεντς που ήταν πριν. Το πρόγραμμα, myHomeEnter έχει μηνιαίο πάγιο 5 ευρώ και ενιαία χρέωση για ημερήσια και νυχτερινή κατανάλωση 12,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Οι προηγούμενες χρεώσεις του μπλε τιμολογίου της εταιρείας είναι 17,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα για την ημερήσια κατανάλωση και 16,9 λεπτά ανά κιλαβατώρα για τους καταναλωτές που έχουν νυχτερινό μετρητή. Ετσι, η μείωση τιμής στο νέο τιμολόγιο είναι περίπου 31%.

Το δεύτερο τιμολόγιο, το myHomeOnline, έχει πάγιο μηνιαίο πάγιο για την ημερήσια κατανάλωση 3,5 ευρώ ενώ για το νυχτερινό δεν υπάρχει πάγιο. Η χρέωση είναι διαφοροποιημένη σε ημερήσια και νυχτερινή και διαμορφώνεται στα 12,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα για ημερήσια κατανάλωση και στα 11,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις νυχτερινές καταναλώσεις. Οι προηγούμενες χρεώσεις ήταν 17,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα και 16,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα το νυχτερινό με τη μείωση να φτάνει σχεδόν στο 32% τον Απρίλιο έναντι των χρεώσεων του Μαρτίου. 

Το τιμολόγιο αυτό δεν παρέχεται σε καταναλωτές που δεν έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία myΔΕΗ και προϋποθέτει την αποστολή ηλεκτρονικών μηνιαίων λογαριασμών και την εξόφληση μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Η διάρκεια της σύμβασης κατά την οποία ο καταναλωτής «κλειδώνει» τις τιμές αυτές και στα δύο προγράμματα είναι ένα έτος και προβλέπεται ρήτρα πρόωρης αποχώρησης που βαίνει μειούμενη ανάλογα με τη διάρκεια που υπολείπεται για τη λήξη του συμβολαίου. Ειδικότερα για αποχώρηση από τον 1ο έως και τον 3ο μήνα το «πέναλτι» είναι στα 100 ευρώ, από τον 4ο έως και τον 6ο μήνα στα 65 ευρώ, από τον 7ο έως και τον 9ο μήνα στα 30 ευρώ ενώ αν ο καταναλωτής αποχωρήσει δύο μήνες πριν τη λήξη του προγράμματος δεν έχει επιβάρυνση.

Οι άλλες εταιρείες

Το ειδικό ή πράσινο τιμολόγιο ρεύματος ανακοίνωσε και η Protergia για το μήνα Απρίλιο: Το πρόγραμμα Protergia Οικιακό Value Special θα έχει ανταγωνιστική χρέωση (συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας) στα 11,624 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η ΗΡΩΝ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το πράσινο τιμολόγιο BASIC HOME στο οποίο χρεώνει 11,55 λεπτά ανά κιλοβατώρα περιλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας 12% και με πάγιο 5 ευρώ.

Η Elpedison ανακοίνωσε το ειδικό πράσινο τιμολόγιο στα επίπεδα των 11,705 λεπτών ανά κιλοβατώρα, αλλά με ειδική έκπτωση για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες, που χρεώνονται με 11,005 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Το ειδικό πράσινο τιμολόγιο της nrg χρεώνει με 10,784 λεπτά την κιλοβατώρα, περιλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας.

H “Φυσικό Αέριο” ανακοίνωσε πράσινο τιμολόγιο για την περίοδο Απριλίου στα 10,604 λεπτά ανά κιλοβατώρα, μετά την έκπτωση συνέπειας

Σταδιακά αναρτώνται οι τιμές των υπόλοιπων παρόχων στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ: https://invoices.rae.gr/

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ