Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚ. Σκρέκας: «Μετασχηματίζουμε τα Επιμελητήρια σε πυλώνες προώθησης της επιχειρηματικότητας και της...

Κ. Σκρέκας: «Μετασχηματίζουμε τα Επιμελητήρια σε πυλώνες προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας»

«Υπουργείο Ανάπτυξης και επιμελητήρια, μαζί, δημιουργούμε προϋποθέσεις ισχυρής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης που θα φέρει περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την αναχαίτιση του brain drain».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην σημερινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Δράμας με θέμα «Τα Επιμελητήρια και ο ρόλος τους στην προώθηση της Καινοτομίας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε με Προέδρους και μέλη των Επιμελητηρίων, αλλά και με τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το τοπικό Επιμελητήριο στη βάση της πρωτοποριακής ιδέας του Lab 40, που βοηθά τις νέες και τους νέους της περιοχής να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. 

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως είναι σημαντική για την ελληνική οικονομία η στήριξη της καινοτομίας και της έρευνας, καθώς και η σύνδεσή τους με την αγορά, ώστε να μπορέσουμε να διαφοροποιηθούμε από τους ανταγωνιστές μας στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο και να παραχθούν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως τόνισε, είναι να μετατραπούν τα Επιμελητήρια όλης της χώρας σε πυλώνες προώθησης της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας. 

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ακόμα πως τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί πάνω από 150.000 περισσότερες νέες επιχειρήσεις, γεγονός που αναδεικνύει ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν να επιχειρούν.

Τέλος, τόνισε πως η Ελλάδα σήμερα παράγει, δημιουργεί, καινοτομεί και εξάγει. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς ανάπτυξης 4 και 5 φορές υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό δεν είναι αυτονόητο και προφανές, όπως είπε. Για να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να συνεχίσει να μετασχηματίζεται το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Δομής Επιχειρηματικότητας – Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Lab40 του Επιμελητηρίου Δράμας παρουσιάστηκαν νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το Lab40 και άλλες αντίστοιχες επιμελητηριακές δομές, ενώ επιμελητήρια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας παρουσίασαν τις δράσεις και ενέργειές τους σε σχέση με την καινοτομία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Ιωάννης Μασούτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Νίκος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο  Διευθύνων Σύμβουλος του Elevate Greece, Θεοφύλακτος Φραγκίσκος και ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Φώτης Μάρης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ