Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕπίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Λακωνίας

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Λακωνίας

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία, με στόχο την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου, κλιμάκιο αποτελούμενο από την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, τους βουλευτές του νομού κ.κ Αθανάσιο Δαβάκη και Νεοκλή Κρητικό, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργο Σταμάτη και τον Γραμματέα Ατόμων με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Λολίτσα επισκέφθηκε το νομό Λακωνίας.
 
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, ξεναγήθηκε στο Μουσικό Γυμνάσιο Σπάρτης και πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με Αντιπεριφερειάρχες στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη, όσο και με το Δήμαρχο του Δήμου Ευρώτα. Αμέσως μετά το τέλος των συναντήσεων, η κ. Μακρή δήλωσε: «Μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη και τον Γραμματέα Ατόμων με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Λολίτσα. επισκεφτήκαμε, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, τον Ν. Λακωνίας.

Το πρόγραμμα συναντήσεων του κλιμακίου περιελάμβανε επισκέψεις στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, στο Μουσικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σπάρτης, στο δημοτικό σχολείο με διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα, στο Ξηροκάμπι Λακωνίας και συσκέψεις με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας κ. Τζινιέρη Νίκωνα και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών κ. Βερούτη Θεόδωρο, τον Δήμαρχο Δ. Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο, Αντιδημάρχους, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και στελέχη του κόμματος ενώ ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση με κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία, που είχε έντονο πολιτικό χρώμα και ενωτική ισχύ και με μια συζήτηση, όπου κυριάρχησε η δυναμική πορεία προς τις κάλπες των εθνικών εκλογών και η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.  

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική περιφέρεια, στηρίζει και αναδεικνύει τις δυνατότητες και τις προοπτικές όλης της επικράτειας.

Η χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής ξεκινά από την περιφέρεια.

Όχι στα λόγια αλλά με πράξεις, που καθημερινά επιβεβαιώνουν τον θεμελιώδη ρόλο της στην οικοδόμηση της εθνικής ανάπτυξης, καθώς η περιφερειακή δραστηριότητα ανεβάζει ψηλά τον πήχη στην επίτευξη των εθνικών στόχων.»
 
Παράλληλα με το βασικό πρόγραμμα του κλιμακίου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης, συναντήθηκε με κατοίκους των οικισμών Ρομά στη Σπάρτη, ενώ επισκέφθηκε και το Γηροκομείο Σπάρτης. Ο κ. Σταμάτης στις δηλώσεις του τόνισε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα το νομό Λακωνίας όπου και συναντηθήκαμε με πολίτες, εκπροσώπους και φορείς, πρώτα για να τους ακούσουμε όπως άλλωστε το κάνουμε καθημερινά  και δεύτερον για να συζητήσουμε μαζί τους, για τις πολιτικές τόσο αυτές που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση όσο και αυτές που ήδη εφαρμόζοντας, κάνοντας πράξη αυτό που και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τόνισε: Κανένας μόνος, είμαστε εδώ για όλους.»  
 
Ο Γραμματέας ΑμεΑ της Ν.Δ. κ. Κώστας Λολίτσας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκο Καραλή ο οποίος και τον συνόδευσε σε όλες τις συναντήσεις του και εν συνεχεία μαζί με τον Γ.Γ. κ. Γιώργο Σταμάτη επισκέφθηκαν τα γραφεία και συνομίλησαν με τον προεδρο του συλλόγου ΑμεΑ Λακωνίας Σταύρο Λαμπρινάκο καθώς και με την πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη Λακωνίας Παναγιώτα Πρεκεζέ. Ο κύριος Λολίτσας επεσήμανε πως η κυβέρνηση μέσα από διεθνείς αντίξοες συγκυρίες έχει θέσει σε προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ μέσα από εμβληματικές δράσεις όπως ο προσωπικός βοηθός, η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας και τα ψηφιακά ΚΕΠΑ.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος των συναντήσεων, τα μέλη του κλιμακίου συμμετείχαν σε εκδήλωση – ομιλία, που διοργάνωσε η ΔΕΕΠ Ν. Λακωνίας και ο Πρόεδρός της κ. Βασίλης Ορφανός.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ