Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓιατί είναι σημαντική η Συρία για τον Ερντογάν

Γιατί είναι σημαντική η Συρία για τον Ερντογάν

Τις δηλώσεις Ερντογάν αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, στο πλαίσιο των εργασιών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, σχολίασε στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σωτήρης Σέρμπος.

«Η Τουρκία αξιοποιεί πολλές φορές ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος για να απευθυνθεί σε ένα περισσότερο πλατύ και ευρύ ακροατήριο που περιλαμβάνει γενικότερα τους αραβικούς πληθυσμούς, τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς και αυτό σχετίζεται με την ίδια πως βλέπει τον εαυτό της να τους προστατεύσει όλους αυτούς, αλλά στο συγκεκριμένο οργανισμό πώς θα μπορέσει να αναβαθμίσει και το στάτους των κατεχομένων» ανέφερε ο κ. Σέρμπος.

Αναφερόμενος στη Συρία τόνισε ότι «είναι ένας φάκελος πολύ σημαντικός για τον Ταγίπ Ερντογάν και τον υπαρξιακό χαρακτήρα που έχουν προσλάβει αυτές τις προεδρικές εκλογές ως ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας που δένει πολύ καλά εσωτερική και εξωτερική πολιτική, διότι αφορά το Κουρδικό».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στους Κούρδους της Συρίας επισήμανε ότι είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εστιάζοντας παράλληλα στο ότι οι Ρώσοι δεν έχουν ανάψει πράσινο φως όπως επίσης οι Ιρανοί και οι Αμερικανοί.

«Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όλος αυτός ο άξονας, θα έλεγα Δαμασκός, Άσαντ, Μόσχα, Άγκυρα, Τεχεράνη», πρόσθεσε. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της αξιοπιστίας, της απώλειας, της διάρρηξης εμπιστοσύνης με τις ΗΠΑ όσον αφορά και την στάση που κρατάει για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ