Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΚΛΙΜΑΓενικά αίθριος καιρός με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος καιρός με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Σήμερα, Τετάρτη, αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στη Δυτική Κρήτη και στα ηπειρωτικά, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το μεσημέρι και απόγευμα οι νεφώσεις στα ορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών θα είναι κατά τόπους πυκνότερες. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 26, στη Θεσσαλία από 10 έως 28, στην Ήπειρο από 9 έως 23, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 7 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 22, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 25, στις Κυκλάδες από 14 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 22 και στην Κρήτη από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά τους 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά του 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ