Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑ. Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην ήττα με λογοκρισία

Α. Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην ήττα με λογοκρισία

«Χθες βράδυ μάθαμε ότι το “πολίτμπιρο” του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να επιβάλλει γενικό δημόσιο “σιωπητήριο” στα μέλη του, θέτοντας κεντρικό εμπάργκο στις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ. Στο εξής μόνο κάποια λίγα στελέχη θα έχουν “ελευθέρας” από τα κεντρικά της Κουμουνδούρου να εκφράζονται δημόσια σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ οι υπόλοιποι -εικάζουμε- θα αξιολογούνται πρώτα από την επιτροπή λογοκρισίας του κόμματος με βάση το γραπτό κείμενο “αυτοκριτικής” που κλήθηκαν να καταθέσουν και αν αυτό πληροί τις προδιαγραφές τότε ίσως να παίρνουν “ελευθέρας”» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ‘Ακης Σκέρτσος.

Τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην ήττα όχι με περισσότερη δημοκρατία αλλά με λογοκρισία. «Το σταλινικό δόγμα “να λες τη γνώμη σου φτάνει να είναι και σωστή” επιστρέφει το 2023! Το είδαμε άλλωστε και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όπου απαγορεύθηκαν οι ομιλίες στελεχών πλην του Αλέξη Τσίπρα» προσθέτει.

Ο κ. Σκέρτσος σημειώνει ότι την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτρέπει και ενθαρρύνει τα στελέχη μας να δυναμώσουν με κάθε τρόπο, με τη φωνή και τη δημόσια παρουσία τους, τον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παίρνουν πρώτα έγκριση για να εμφανιστούν σε ΜΜΕ.

Τέλος, καλεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν αν θα ανεχτούν τέτοιες πρακτικές φίμωσης. Και αν ναι, τι μήνυμα στέλνουν στους πολίτες για τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της ατομικής έκφρασης;

Επίσης, ερωτά αν θα το δεχτούν τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι; Και συμπληρώνει «δεν ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ μήπως με τέτοιες πρακτικές πέσουμε κι άλλο στην “ανεξάρτητη έκθεση” των ρεπόρτερ χωρίς σύνορα για την ελευθερία του Tύπου στη χώρα μας;».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ