Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑγρότες: Σήμερα το συλλαλητήριο στην Αθήνα - Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ.

Αγρότες: Σήμερα το συλλαλητήριο στην Αθήνα – Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ.

Συντεταγμένα και σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία έχει ξεκινήσει από χθες η κάθοδος των τρακτέρ των αγροτών στην Αθήνα, ώστε να βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος σήμερα στις 18:30.

Σε εγρήγορση είναι και η ΕΛΑΣ όπου με αλλεπάλληλες συσκέψεις διαμόρφωσε το σχέδιό της με στόχο να μην ξεφύγουν τα πράγματα με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης.

Μετά από απανωτές συσκέψεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε το «πράσινο φως» για την κάθοδο των αγροτών.

«Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε»

Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε πως «αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε για πετρέλαιο και ρεύμα τη συγκεκριμένη περίοδο το κάναμε» λέγοντας παράλληλα ότι «η πόρτα του γραφείου του πρωθυπουργού είναι ανοιχτή».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει ότι στέκεται δίπλα τους και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής αλλά δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο, όσα έχει καταφέρει η οικονομία μέχρι τώρα.

«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι όντως είμαστε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που νοιάζεται όχι μόνο για τους πολλούς, αλλά και για τους λίγους -πρωτίστως για τους πιο ευάλωτους όπως είναι τα παιδιά- αποδίδοντας δικαιώματα, δικαιοσύνη και ελευθερία, σε μια μερίδα συμπολιτών μας που έως σήμερα τα στερούνταν. Η επιβράβευση και στήριξη των συνεπών και των πραγματικών παραγωγών που δίνουν αγώνα καθημερινά στο χωράφι αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Διότι έτσι στηρίζουμε και τον πρωτογενή τομέα από το χωράφι έως το ράφι αλλά και τον καταναλωτή με καλύτερες τιμές. Τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα. Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας 

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, η ΕΛΑΣ έχει καταρτίσει και θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή των κινητοποιήσεων.

«Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς να διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης» σημείωσε η κ. Δημογλίδου.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, λήφθηκαν προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, η κίνηση των γεωργικών ελκυστήρων θα γίνει συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα. Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν οι οποίες είναι οι εξής: 

-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Τέλος, όπως επισήμανε η κ. Δημογλίδου, για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση με οχήματα στη διαδρομή της πορείας και στους χώρους των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ