Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΆνοιξε η πλατφόρμα myCar - Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Άνοιξε η πλατφόρμα myCar – Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, έχουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες οχημάτων, καθώς τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα myCar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η πλατφόρμα άνοιξε νωρίτερα φέτος προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι όχι μόνο ενόψει Πάσχα αλλά και λόγω των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν πλέον να κινήσουν και πάλι τα οχήματά τους, καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας, ανάλογα με τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα. 

Για ένα μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, 
για δύο μήνες τα 2/12, 
για 3 μήνες τα 3/12 
για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία αλλιώς θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (mycar.aade.gov.gr), στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος. Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Για την πλατφόρμα πατήστε εδώ

Η είσοδος στην γίνεται με τους κωδικούς TAXISnet. 

Και ένα παράδειγμα: κάτοχος Ε.Ι.Χ., με αναλογούντα ετήσια τέλη κυκλοφορίας 120 ευρώ, για να κυκλοφορήσει το όχημά του για τρείς μήνες θα καταβάλλει τα 3/12 (30 ευρώ). Εάν η άρση ακινησίας γίνει τον Απρίλιο, οφείλει να το θέσει και πάλι σε ακινησία την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ