Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΧωρίς "φρένα" Κωνσταντακόπουλος-Costamare- Νέες επενδύσεις

Χωρίς “φρένα” Κωνσταντακόπουλος-Costamare- Νέες επενδύσεις

Σε νέες παραγγελίες containerships επενδύει η Costamare του Κωστή Κωνσταντακόπουλου.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή προχώρησε σε συμφωνία για τη ναυπήγηση δύο containerships, μεταφορικής ικανότητας 13.000 TEUs, ενώ παράλληλα ενεργοποίησε και την option για τη ναυπήγηση έξι ακόμη containerships, εκ των οποίων τα δύο θα διαθέτουν μεταφορική ικανότητα 13.000 TEUs, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μεταφορική ικανότητα 15.000 TEUs.

“Είμαστε ευχαριστημένοι που επεκτείνουμε το στόλο των containerships, με την απόκτηση μοντέρνων και υψηλών προδιαγραφών πλοίων, τα οποία συνοδεύονται με μακροχρόνιες ναυλώσεις” σχολίασε αρχικά ο CFO της Costamare, Γρηγόρης Ζήκος, προσθέτοντας παράλληλα πως:

«Κατά τη διάρκεια του έτους ναυλώσαμε συνολικά 47 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσθέτοντας συμβατικά έσοδα 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συμπεριλαμβανομένων των δύο νέων συμβάσεων ναυπήγησης που υπογράψαμε πρόσφατα και των option που ασκήθηκαν, τα συνολικά συμβατικά έσοδα της εταιρείας ανέρχονται σε 4,8 δις δολάρια, ενώ  η εναπομένουσα μέση διάρκεια χρονοναύλωσης για τον στόλο είναι 6,3 χρόνια».

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής της Costamare βραβεύτηκε ως Προσωπικότητα της Χρονιάς στην εκδήλωση των βραβείων της ελληνικής ναυτιλίας που διοργάνωσε η Lloyd’s List.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες στο κόσμο ανεξάρτητες εταιρείες containerships έκανε εντυπωσιακή είσοδο στην αγορά των bulk carriers. Εντός τους 2021 αγόρασε πάνω από 40 πλοία, τα περισσότερα εκ των οποίων σε διάστημα δύο μηνών, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η Costamare ήταν εκείνη που εξέδωσε την πρώτη ομολογιακή έκδοση ελληνικής εταιρείας της ποντοπόρου Ναυτιλίας στην εγχώρια κεφαλαιαγορά μέσα στο 2021.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ