Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤυφώνας «Μίλτον – Φλόριντα- Μπάιντεν: «Ζήτημα ζωής και θανάτου η εκκένωση»

Τυφώνας «Μίλτον – Φλόριντα- Μπάιντεν: «Ζήτημα ζωής και θανάτου η εκκένωση»

Για καταστροφή πρωτοφανούς μεγέθους ετοιμάζονται οι κάτοικοι της Φλόριντα στις ΗΠΑ, αναμένοντας το πέρασμα του τυφώνα «Μίλτον». Περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια πολίτες υποχρεώθηκαν από τις Αρχές να απομακρυνθούν με κάθε μέσο, με τον πρόεδρο Μπάιντεν να απευθύνει δραματική έκκληση για εκκένωση μιλώντας για ζήτημα ζωής και θανάτου!

Η Δήμαρχος της Τάμπα δήλωσε, ενδεικτικά: «Εάν μείνετε πίσω θα πεθάνετε».

Οι επιστήμονες προβλέπουν πως θα είναι ο ισχυρότερος εδώ και 100 χρόνια. Απόψε στις 21.00 ώρα Ελλάδος, ο τυφώνας Μίλτον θα βρίσκεται στον κόλπο του Μεξικού,θα είναι κατηγορίας «4» και θα πνέει με ανέμους ταχύτητας 233 χλμ. την ώρα.

Αύριο το πρωί, -μετά από 12 ώρες-, αναμένεται να έχει χτυπήσει πλέον στις ακτές της Φλόριντα στην Τάμπα, έχοντας υποβιβαστεί ελαφρώς στην κατηγορία «3» και θα κινείται με ταχύτητα 201 χλμ. Ενώ την Πέμπτη στις 21:00 το βράδυ, πάντα ώρα Ελλάδας, θα έχει φτάσει στην Ντεϊτόνα Μπιτς όπου πλέον θα «σβήσει» για να υποβιβαστεί στην κλίμακα επικινδυνότητας «1», με ανέμους ταχύτητας 128χλμ την ώρα.

Ουρές στις Εθνικές Οδούς, χάος στα αεροδρόμια

H Φλόριντα ζει μια από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις στην ιστορία της, καθώς ο τυφώνας Μίλτον προσεγγίζει τις δυτικές ακτές της. Με ταχύτητα ανέμων που αγγίζει τα 260 χιλιόμετρα την ώρα, οι Αρχές προειδοποιούν ότι μπορεί να είναι ένας από τους καταστροφικότερους που έχουν περάσει από τον κόλπο της Τάμπα τα τελευταία 100 χρόνια.

Τεράστιο μποτιλιάρισμα στις εθνικές οδούς! Το ένα πέμπτο των πρατηρίων έχει ξεμείνει από καύσιμα. Οι αρχές έχουν εκδώσει εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης για τουλάχιστον πεντέμισι εκατομμύρια πολίτες και υπολογίζουν ότι 20 εκατομμύρια αναμένεται να επηρεαστούν από το πέρασμά του.

Ακόμα και με ψηφιακές αναπαραστάσεις τα Δελτία Καιρού προσπαθούν να πείσουν και τους πιο δύσπιστους να απομακρυνθούν.

Όσοι μένουν ακόμα πίσω είναι αντιμέτωποι με τα μπάζα από τον φονικό τυφώνας Χελίν, που χτύπησε τη Φλόριντα δέκα ημέρες πριν.  

Την ένταση του Μίλτον έζησαν οι επιστήμονες αεροσκάφους της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας που πέταξαν κοντά στον τυφώνα για να συλλέξουν δεδομένα.

Πιγκουίνοι μεταφέρονται από τον πρώτο σε υψηλότερο όροφο καταφύγιου ζώων, την ώρα που το διαστημικό κέντρο Κένεντι και η Ντίσνεϊλαντ σταματούν σταδιακά τη λειτουργία τους.

Κλειστά πολλά αεροδρόμια

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ορλάντο κλείνει εν μέσω ταξιδιωτικού χάους σε όλη την περιοχή Μαρλέν Λεντάνγκ

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ορλάντο διέκοψε τις εμπορικές του δραστηριότητες σήμερα το πρωί ενόψει του τυφώνα Μίλτον.

«Θα ξαναρχίσουμε τη λειτουργία μόλις είναι ασφαλές, με βάση τις εκτιμήσεις των ζημιών», έγραψε το αεροδρόμιο στο X.

Αρκετά άλλα αεροδρόμια στη δυτική και κεντρική Φλόριντα έχουν ήδη κλείσει, όπως το Διεθνές Αεροδρόμιο Τάμπα, το Διεθνές Αεροδρόμιο St. Pete-Clearwater και το διεθνές αεροδρόμιο Sarasota Bradenton.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ