Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤους φταίει (και) η ΕΛ.ΑΣ;

Τους φταίει (και) η ΕΛ.ΑΣ;

Τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε να ξεκόψουν από δυο πράγματα. Από την ιδεοληψία τους, και από τα…τσιτάτα τους. Αναφέρομαι στην υπόθεση με τα όσα διέπραξαν άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου στα Πατήσια αλλά και στους Αγίους Αναργύρους.

Εκεί που πραγματικά οι δυο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έδρασαν υποδειγματικά και δείχνοντας ότι κάτι αρχίζει και αλλάζει και στην Αστυνομία.

Και αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να συγχαρεί από την πρώτη στιγμή τους αστυνομικούς για την αυτοθυσία και τον επαγγελματισμό τους, άρχισαν πάλι τα δημοσιογραφικά τσιτάτα περί Βενεζουέλας, Κολομβίας και …Φαρ Ουέστ η Αθήνα.

Δεν θα πω ότι όσοι θέλουν να παρομοιάσουν την χώρα μας με τέτοια παραδείγματα μάλλον, δεν έχουν πάει ποτέ σε αυτές τις χώρες. Ακόμη και στα χειρότερά της, η Ελλάδα δεν μπορεί να παρομοιαστεί με τα όσα συμβαίνουν σε αυτές τις χώρες. Η Ελλάδα ούτε Κολομβία, ούτε Βενεζουέλα είναι.

Σίγουρα η εγκληματικότητα έχει ανέβει, σίγουρα δεν είμαστε όπως παλιά, αλλά η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη, σε σχέση με τις περισσότερες μεγαλουπόλεις του κόσμου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εξαφανίστηκε η εγκληματικότητα, ούτε βέβαια ότι είναι ο Παράδεισος επί της γης.

Αλλά ας επιστρέψω στη μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματικά πόσο δύσκολο του ήταν να αντιδράσει θετικά και να συγχαρεί τα παιδιά της Αστυνομίας;

Με το…ζόρι και με αρκετές ώρες καθυστέρηση έβγαλε μια ανακοίνωση ο κ. Σπρίτζης που με μισόλογα είπε το αυτονόητο. Ότι η ΕΛΑΣ έκανε σωστά τη δουλειά της. Αλλά για να πει αυτό χρειάστηκε να επιτεθεί στην κυβέρνηση για τα όσα έκαναν οι κακοποιοί, και φυσικά να την κατηγορήσει για τις προσλήψεις ειδικών φρουρών.

Τα λόγια νομίζω είναι περιττά. Αν ήταν οι αστυνομικοί αρνητικοί πρωταγωνιστές το όλον του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στα κάγκελα. Εάν κάνουν κάτι σωστό…τσιγκουνεύονται στο να πουν ένα μπράβο.

Για αυτό και μίλησα στο σημείωμά μου για τις ιδεοληψίες που εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες στο ΣΥΡΙΖΑ και τον εμποδίζουν να κάνει τη στροφή στο κέντρο. Αλήθεια γιατί δεν έκαναν αυτό το απλό που έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκος και να επισκεφθούν στο νοσοκομείο τους Αστυνομικούς που τραυματίστηκαν;

Να κλείσω αυτό το σημείωμα, με μια απορία. Ως πότε η Αστυνομία θα κάνει το έργο τους και άνθρωποι με το μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη τους, θα είναι έξω από το «φυσικό» τους χώρο που είναι οι φυλακές;

Πως βγαίνουν τόσο εύκολα έξω κακοποιοί που κυκλοφορούν και οπλοφορούν και από τύχη δεν έχουμε νεκρούς κάθε φορά, που θέλουν να κάνουν ένα ξεκαθάρισμα μεταξύ τους;

Απορία είναι και όποιος ξέρει ας μου απαντήσει…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ