Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤουρκία: Πανικός από τις νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις

Τουρκία: Πανικός από τις νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί στη γείτονα χώρα μετά τους χθεσινούς δυνατούς μετασεισμούς στις ήδη ισοπεδωμένες περιοχές, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν και όσα κτίρια είχαν καταπονηθεί αλλά παρέμειναν όρθια, να σκοτωθούν 6 επιπλέον άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.

Οι διασώστες αναζητούν και πάλι ανθρώπους παγιδευμένους κάτω από ερείπια στην Τουρκία μετά τους δύο νέους σεισμούς που έπληξαν τη χώρα, αναφέρει το BBC. Προσθέτει ότι αναφορές από την Αντιόχεια έκαναν λόγο για φόβο και πανικό στους δρόμους, καθώς ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να φτάσουν στις χειρότερα πληγείσες περιοχές, όπου οι τοίχοι των κτιρίων που είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές είχαν καταρρεύσει.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε χθες καταρρεύσεις ετοιμόρροπων κτηρίων και δραματικές εκκλήσεις κατοίκων για βοήθεια.

Τα θύματα των σημερινών σεισμών προστίθενται στη μακάβρια λίστα των νεκρών από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί περισσότεροι από 46.000 θάνατοι σε Τουρκία και Συρία, απολογισμός που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ