Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο μαρτύριο της... σταγόνας για τον Τσίπρα

Το μαρτύριο της… σταγόνας για τον Τσίπρα

Με το… μαρτύριο της σταγόνας, φαίνεται πως έχει πάρει απόφαση να τιμωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Αλέξη Τσίπρα.

Από την ώρα που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έτρεξε, να αλλάξει γραμμή και από εκεί που έλεγε ότι δεν ζητάει εκλογές, γιατί θα ήταν εν μέσω πανδημίας ανεύθυνο, κάθε μέρα ζητάει κάλπες, ο πρωθυπουργός φαίνεται να τον…γλεντάει πολιτικά.

Εκεί που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να πάρει τα πάνω του, και να περηφανευτεί ότι εκείνος έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην πολιτική σκακιέρα, και επιβάλλει την ατζέντα του, με μια κίνηση ο Μητσοτάκης, του αφαιρεί το δικαίωμα στο όνειρο και στην ελπίδα.

Και δεν είναι πρώτη φορά, που ο πρωθυπουργός αιφνιδιάζει τον κ. Τσίπρα.

Το ίδιο έγινε με την αύξηση στον βασικό μισθό, το ίδιο έγινε και με τον ΕΝΦΙΑ. Και είναι πραγματικά πρωτόγνωρο για την κεντροδεξιά, να είναι εκείνη που ως κυβέρνηση ορίζει την πολιτική ατζέντα, κάνοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ουραγούς και σχολιαστές των δικών της επιλογών. Για αυτό και πολύ ορθά κατά τη γνώμη μου, ο κ. Μητσοτάκης, έστειλε από τη Θεσσαλονίκη το μήνυμα, ότι δεν θέλει να πάει σε πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ότι στόχος του είναι να προβάλλει το κυβερνητικό του σχέδιο και αφήγημα.

Η πόλωση το μόνο που θα πετύχει, θα είναι να ακυρώσει το αφήγημα με το οποίο ο πρωθυπουργός κέρδισε τις εκλογές, αλλά και να…διώξει από τη μια ψηφοφόρους που δεν ανήκαν στη ΝΔ, και από την άλλη να απομακρύνει όσους σκέφτονταν να την ψηφίσουν ως σοβαρή κυβέρνηση.

Για αυτό και επανειλημμένα έχουμε επισημάνει ότι ο βασικός αντίπαλος της ΝΔ, είναι ο κακός της εαυτός, η μη επίλυση προβλημάτων των πολιτών και φυσικά αν δημιουργηθεί, κάποιο σοβαρό δεξιό κόμμα. Οσο περισσότερο ασχολείται ο κ. Μητσοτάκης με την κοινωνία, και όσο λιγότερο ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες…δημοκρατικές δυνάμεις τόσο κερδίζει.

Ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει την πολυτέλεια να αναλώνει πολύτιμο πολιτικό χρόνο με το να ασχολείται με τον Ανδρουλάκη και με τον Τσίπρα. Ας αφήσει στο κόμμα αυτόν τον ρόλο.

Καμία ανίερη συμμαχία δεν μπορεί να περάσει στην κοινωνία, εάν η κυβέρνηση προχωρά μαζί με τους πολίτες.

Μπορεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ, να έκανε κάποιους να…μυρίσουν εκλογές, αλλά ας μην βιάζονται. Κάθε πράγμα στον καιρό του, εν αναμονή μάλιστα και της αύξησης στον βασικό μισθό.

Εάν δεν τελειώσουμε με την πανδημία, και εάν δεν ξεκαθαρίσει η εικόνα με την ενέργεια, ο πρωθυπουργός δεν θα πατήσει την σκανδάλη, για την έναρξη της προεκλογικής κούρσας.

Για αυτό και πιστεύω ότι θα συνεχίσει το μαρτύριο της σταγόνας στον Αλέξη Τσίπρα. Με μέτρα και αποφάσεις που θα του στερούν ζωτικό χώρο.

Ο χρόνος παρά τα όσα πιστεύουν κάποιοι, τώρα, δεν δουλεύει σε βάρος του κ. Μητσοτάκη. Τα περισσότερα προβλήματα τα έχει μπροστά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΠΑΣΟΚ, είναι…εδώ και περιμένει στη γωνία για μια ιστορική ρεβάνς.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ