Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο... ελβετικό τυρί του Υπουργού

Το… ελβετικό τυρί του Υπουργού

Νομίζω ότι δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο. Από ότι θυμάμαι τουλάχιστον. Υπουργός και μάλιστα Άμυνας, σε μια περίοδο κάτι παραπάνω από κρίσιμη να κατηγορεί στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι έχουν κάνει τα στρατιωτικά απόρρητα σουρωτήρι που θυμίζουν ελβετικό..τυρί.

Και την επόμενη ημέρα ο Υπουργός και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων να παραμένουν στη θέση τους. Ο λόγος για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους…αστεράτους συνεργάτες του, που αποτελούν την κορυφή της πυραμίδας, της άμυνας της χώρας. Τους ανθρώπους δηλαδή στους οποίους ακουμπάμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας σε περίπτωση που ο γείτονας τελικά πατήσει το κουμπί.

Αναρωτιέμαι λοιπόν μεγαλοφώνως και να μου το επιτρέψει ο πρωθυπουργός. Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα και μάλιστα μέσα στη Βουλή, να διαρρέουν προς τα έξω και όλοι να είναι άνετοι και ωραίοι;

Για μένα δεν υπάρχει πιο μεγάλη δήλωση – σοκ από αυτήν και μάλιστα αυτήν την ώρα και να μην έχει πάρει κανείς 24 ώρες μετά την ευθύνη.

Είναι ντροπιαστικό είναι δώρο στον απέναντι να λέγονται και να ακούγονται τέτοια πράγματα. Διότι εάν στο στράτευμα παίζουν κάποιοι μικροκομματικά παιχνίδια, όχι σήμερα αλλά χθες πρέπει να πάνε σπίτι τους.

Και ο αρμόδιος υπουργός που πέφτει σε νέο φάουλ μέσα σε λίγα 24ωρα, καθώς είχε προηγηθεί άλλη ανόητη διαρροή σε δημοσιογράφους στη Βουλή, να παραδώσει το χαρτοφυλάκιό του στον πρωθυπουργό. Διότι ο ρόλος του είναι να προφυλάξει το στράτευμα από τέτοια φαινόμενα, και το …τυρί να μην είναι ελβετικό, αλλά σκληρή μυτζήθρα.

Τόσο απλά είναι κάποια πράγματα, κυρίως σε περιόδους κρίσης. Καταλαβαίνω την πίεση που υπάρχει αυτόν τον καιρό, και το ότι ο κ. Μητσοτάκης σε αυτή τη φάση δεν θέλει να αλλάξει τον Υπουργό του, γιατί θα πανηγύριζαν οι Τούρκοι.

Αλλά Υπουργός Αμυνας που τα… σπάει με τα Επιτελεία, μάλλον δεν είναι ο καταλληλότερος να διαχειριστεί κρίσεις. Καλό θα ήταν ο κ. Παναγιωτόπουλος να είχε αντιγράψει το μοντέλο Δένδια, από αυτό του Καμμένου, αλλά είναι δικαίωμα και επιλογή του. Οπως δικαίωμα και επιλογή μας είναι να λέμε ότι έχει κάνει απανωτά και κρίσιμα λάθη. Ακόμη και δίκιο να είχε το έχασε.

Δεν ξέρω πότε τελικά θα πάρει τις αποφάσεις του ο πρωθυπουργός, αλλά εκτιμώ ότι πρέπει κάποια πράγματα να τα δει από την αρχή. Ενα από αυτά είναι και η θέση του Υπουργού Αμυνας. Αυτά γιατί αυτήν την ώρα δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ