don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Το δίδυμο των συνονόματων, προς capital controls η Τουρκία, ΟΛΠ με προοπτικές, ο Γιώργος Μυλωνάς είναι εδώ, το 3αρι της Cenergy Holdings και ο… αμετροεπής Έλληνας-αφεντικό της JP Morgan

*Στα διεθνή, που μας αφορούν: Για το τι θα μας φέρει το… παιδί του Wolfgang Scheuble, σας τα ανέλυσε -ήδη- ο Νίκος Ελευθερόγλου. Περιμένω συνάντηση του Christian Lindner με την Christine Lagarde. Το αν θα προλάβει την συνεδρίαση της ECB, στις 15-16 Δεκεμβρίου, δεν έχω -ακόμη- το πρόγραμμα της Γαλλίδας στα χέρια μου.

*Προ των πυλών capital controls η Τουρκία, εκτιμά η Societe Generale. Παρότι ο γαλλικός οίκος έχει μέτριο ranking στις προβλέψεις, ας ετοιμάζονται ο Γιάνης (ένας είναι) και οι λοιποί των cryptos.

*ΟΛΠ: Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΛΠ “βγάζουν μάτια”. Επειδή οι της Cosco προγραμματίζουν αυξήσεις στα τιμολόγια τους -για το 2022- θα έβαζα στην άκρη κανα “χαρτί” του Οργανισμού. Μέτοχοι με βλέψεις, μεταξύ άλλων Norges Bank και εσχάτως-με ποσοστό μεγαλύτερο του 5%- οι ιταλοιρλανδοί του Helikon. Σημειώνω, πως το τρίτο τρίμηνο είναι-επί της ουσίας- το πρώτο, που δουλεύει και με τις 3 γερανογέφυρες (στο full). Και οι της Cosco προγραμματίζουν την κατασκευή μεγαλύτερη προβλήτα (για κρουαζιερόπλοια) και πολύ μεγαλύτερο car terminal. Αγοράζεις προοπτική, σε τρέχουσα αποτίμηση 448 εκατ, peanuts.

*Πολύ καλά τα αποτελέσματα της Alumil. Too hard to Die ο Γιώργος Μυλωνάς. Μόνο τα ebitda από το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ αν υπολογίσετε, έχετε το fair value της εισηγμένης.

*Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από το Q3, που έβγαλε το Cash Cow Machine του Θόδωρου Φέσσα. Quest: Πωλήσεις 669,3 εκατ., ebitda 57,9 εκατ. με 5πλασιασμό τα καθαρά μετά φόρων (EAT) κέρδη, από συνεχιζόμενες δραστηριότητες. Πόσα θες να μας τρελάνεις… και με αποτίμηση 604 εκατ. είναι και -τύποις- “χαρτί” του FTLarge Cap.

*Και με τη βούλα, η Ελίνα Σιδέρη στην θέση της Υπευθύνου Τμήματος Εξυπηρέτησης Μετόχων. Να προσέξετε το χαρτί σας, ωστόσο γιατί εδώ και κανά 2μηνο, μας “κάνει νερά”.

*Καλορίζικο το 3άρι, για τη μετοχή της Cenergy Holdings. Η αγορά προεξοφλεί, πως θα κλείσει η συμφωνία με την Orsted στις ΗΠΑ. Οι πιο ανυπόμονοι, ας ανατρέξουν στην σύμβαση της εισηγμένης, με μία άλλη δανέζικη εταιρεία την EnergiNet.dk

*Με εκείνη την αγγελία, που είχε βάλει η ΕΧΑΕ προκειμένου να εξεύρει έμπειρο στέλεχος προκειμένου να προσελκύσει την είσοδο εταιρειών, στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχουμε καμιά πρόοδο; Τι άλλο θα δούμε σε αυτή την…έρμη την αγορά μας, ήμαρτον.  

*Οσάκις η έπαρση περισσεύει δεν πρυτανεύει η λογική. Το ελληνικής καταγωγής αφεντικό της JP Morgan Jamie Dimon, έκανε ένα άστοχο σχόλιο, που ίσως του κοστίσει ακριβά. Είπε ότι ο τραπεζικός κολοσσός του οποίου ηγείται ξεπερνάει (σε ισχύ) ακόμη και το μακροημερεύον Κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας. Αμέσως κατάλαβε το σφάλμα του και επεχείρησε να αναδιπλωθεί, λέγοντας ότι με το σχόλιο του ήθελε να δώσει έμφαση στη δύναμη που έχει η τράπεζα. Σημειώνουμε ότι η JP Morgan τον περασμένο Αύγουστο έγινε ο πρώτος ξένος οργανισμός που ασχολείται με μεσιτικές υπηρεσίες στην Κίνα. Ο Dimon, εγγονός Έλληνα μετανάστη, διαθέτει προσωπική περιουσία ύψους 1,8 δις δολαρίων. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί πόσο και πως θα του κοστίσει αυτή η… παρομοίωση.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask