Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤο Rubymar που χτύπησαν οι Χούθι κινδυνεύει άμεσα με βύθιση

Το Rubymar που χτύπησαν οι Χούθι κινδυνεύει άμεσα με βύθιση

Φωτογραφία του πλοίου Rubymar δημοσίευσαν οι Χούθι, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Το πλοίο Rubymar υπέστη ζημιές σε επίθεση των Χούθι στις 19 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί το πλήρωμα να απομακρυνθεί. Η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού ανέφερε ότι το σκάφος, το οποίο μετέφερε πάνω από 41.000 τόνους λιπάσματος, αντιμετωπίζει τώρα τον άμεσο κίνδυνο να βυθιστεί, με μια εκτεταμένη πετρελαιοκηλίδα μήκους 18 μιλίων να έχει ήδη παρατηρηθεί μετά την επίθεση.

Yemeni Al-Joumhouria TV released a photo of the Rubymar down by the bow on 24 February. Photo: Al-Joumhouria TV

Το περιστατικό προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο πλοίο και μια κηλίδα καυσίμων μήκους 29 χιλιομέτρων, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού (CENTCOM), με το πλοίο, σημαίας Μπελίζ και του οποίου ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, να παίρνει νερό και επικίνδυνη κλίση. Το πλοίο μετέφερε λιπάσματα.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν σιϊτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν τακτικά επιθέσεις κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο Οκτώβριο, λόγος για τον οποίο πολλές ναυτιλιακές εταιρείες αποφεύγουν τη σημαντική θαλάσσια εμπορική οδό, μέσω της οποίας διακινείται υπό κανονικές συνθήκες το 12% του παγκόσμιου διά θαλάσσης εμπορίου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ