Τελικά το πολιτικό μας σύστημα και η δημοκρατία μας, δεν είναι τόσο καλά οχυρωμένη όπως πιστεύαμε. Ή μάλλον λειτουργεί κάπως στο πόδι. Αλλιώς πως να ερμηνεύσω την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει τρίτη ρύθμιση για να απαγορεύσει στο κόμμα… Κασιδιάρη ή όπως αλλιώς ονομαστεί να συμμετάσχει στις εκλογές.
Όσο και να ενοχλεί κάποιους, αυτό επιβεβαιώνει την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να απομονώσει τέτοια μορφώματα από την κοινωνία. Διότι η ακροδεξιά, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται, έχει γιγαντώσει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δείτε τι έχει γίνει σε μια σειρά από χώρες που επιβεβαιώνουν την αποτυχία των πολιτικών, και την κακή διαχείριση στο θέμα του μεταναστευτικού.
Οι κοινωνίες δεν θέλουν να μοιράσουν τίποτε από αυτά που θεωρούν κεκτημένα τους από τη μια και οι πολιτικές ηγεσίες από την άλλη με τις αποφάσεις τους φτωχοποιούν όλο και μεγαλύτερα κομμάτια των κοινωνιών τους.
Και αντί να αλλάξουμε και να αλλάξουν αυτά, επιχειρούμε να λύσουμε το πρόβλημα με αποκλεισμούς και με νομοθετικές ρυθμίσεις.
Δηλαδή το τραύμα που βαθαίνει στην κοινωνία, επιχειρούμε αντί να το θεραπεύσουμε να βάλουμε από πάνω χάζαμπλαστ, με την ελπίδα ότι δεν θα ξανανοίξει η πληγή.
Για να δούμε λοιπόν τι θα φέρει η τρίτη ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη και τι θα αποδώσει στην κυβέρνηση και στην κοινωνία.
Τις δυο προηγούμενες τις είχε ψηφίσει μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ούτε σε αυτό συμφώνησε η πλειοψηφία των κομμάτων. Ο καθένας από αυτούς που είχε πει όχι, έχει το μικροκομματικό σκεπτικό του.
Αλλά δεν καταλαβαίνω ειλικρινά το πολιτικό σύστημα. Διότι χρόνια τώρα υπήρχαν αυτές οι ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες, αλλά δεν χρειάζονταν νομοθετική ρύθμιση για να μείνουν εκτός Βουλής. Κάτι άλλο κατάφερνε το πολιτικό σύστημα και πετύχαινε την αποκοπή τους από την κοινωνία.
Μήπως αντί για κινήσεις πανικού, θα έπρεπε να ανατρέξει στις διαχειρίσεις του παρελθόντος, και να έκανε κινήσεις τέτοιες ώστε να μην υπήρχε ο φόβος ότι το κόμμα Κασιδιάρη θα επέστρεφε;
Αντί δηλαδή να το …εξαφανίσουν στην κοινωνία, να κοιτούν να το …εξαφανίσουν από τη Βουλή;
Δυστυχώς η στόχευση είναι λάθος. Και εάν δεν κάνουμε κάτι στη βάση της κοινωνίας, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα το ξαναβρούμε και πάλι μπροστά μας. Και μακάρι το λάθος να το κάνω εγώ…