Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤι λένε τα νούμερα για Μητσοτάκη και Τσίπρα

Τι λένε τα νούμερα για Μητσοτάκη και Τσίπρα

Δύο δημοσκοπήσεις χθες αποτίμησαν τις εμφανίσεις Μητσοτάκη και Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Το γενικό συμπέρασμα μάλλον ταυτίζεται με τη ρήση του Στέλιου Κούλογλου περί ισοπαλίας, ωστόσο κάποια στοιχεία θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν τους κυβερνώντες. 

Η πρόθεση ψήφου είναι σταθερά διψήφια. Μέχρι εδώ καλά για τον πρωθυπουργό, ή σχεδόν καλά. Άρα στο δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας η πλάστιγγα «γέρνει» προς τον πρωθυπουργό. Στα λεγόμενα όμως ποιοτικά στοιχεία η κυβέρνηση υστερεί με βάση τον μέσο όρο και αυτοί είναι δείκτες που σταθερά αυξάνουν ως προς την μη αποδοχή μιας σειράς πολιτικών. Πανδημία, ασφάλεια, εθνικά είναι θέματα που προβληματίζουν έντονα τους πολίτες. Το οικονομικό κλίμα και η… τσέπη τους είναι που θα «βαρύνουν» εφεξής.

Στο Μαξίμου προφανώς το γνωρίζουν αυτό και επιχειρούν να ανατάξουν την κατάσταση. Στην Κουμουνδούρου πάλι ζουν υπό την απόλυτη κυριαρχία Τσίπρα- αυτό δεν αμφισβητείται- αλλά δυσκολεύονται να οδηγήσουν την κοινή γνώμη σε πολιτικές προτάσεις που θα παρέχουν προοπτική και σιγουριά. Στα γενικά αυτά πολιτικά συμπεράσματα δεν προστίθενται προς το παρόν οι επιμέρους μάχες χαρακωμάτων που θα αναφυούν υποχρεωτικά σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες, όπως για παράδειγμα στην Α’ Αθήνας.

Προφανώς η αντίστροφη μέτρηση προς τις εκλογές έχει αρχίσει και η ιδέα περί πρόωρων εκλογών ωριμάζει σταδιακά. Ο χειμώνας θα είναι πυκνός ως προς τα πολιτικά γεγονότα και ίσως η άνοιξη μας φέρει κάλπες, διπλές κάλπες, πόλωση και «σφαγή» σε ορισμένες περιφέρειες.

-Το μαντείο-

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ