Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΤι αλλάζει από Δευτέρα- Οι λόγοι που έφεραν τη χαλάρωση

Τι αλλάζει από Δευτέρα- Οι λόγοι που έφεραν τη χαλάρωση

Ένας μήνας πέρασε από την ανακοίνωση των αυστηρών μέτρων που είχαν ληφθεί στις γιορτές για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Φτάνοντας στην τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου η κοινωνία θα (ξανα) δει… μερικό «φως» στο τούνελ.

Ειδικότερα από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργήσουν ως εξής:

-Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους

-Οι ανεμβολίαστοι σε εξωτερικούς χώρους με rapid

-Το ωράριο θα είναι ελεύθερο όπως στο παρελθόν και τα καταστήματα δεν θα κλείνουν στις 12:00 τα μεσάνυκτα

-Η μουσική θα επιτρέπεται κανονικά

-Οι πελάτες θα πρέπει να είναι όλοι καθήμενοι ενώ τα τραπέζια θα πρέπει να είναι σε απόσταση

Όσον αφορά τα γήπεδα, παραμένει η μέγιστη προσέλευση στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων και το πλαφόν των 1.000 θεατών, ωστόσο θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η επιτροπή εισηγήθηκε την αποκλιμάκωση των μέτρων και η κυβέρνηση την υιοθέτησε καθώς μειώνονται τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό και η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, αν και παραμένει, δείχνει ότι το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων από τα νοσοκομεία δεν βρίσκεται σε ανησυχητικό βαθμό.

Τέλος, από Δευτέρα, ξεκινά και η διάθεση των αντιικών χαπιών μολνουπιραβίρης για ασθενείς 18 ετών και άνω με σοβαρές υποκείμενες παθήσεις που νοσούν από κορωνοϊό, ενώ ακόμα δόθηκε και μικρή παράταση σε όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν την τρίτη -ενισχυτική- δόση.

Β. Γούλας

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ