«Ο κ. Αντώναρος εδώ και αρκετά χρόνια, ιδιαίτερα μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη στάση του κυρίου Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών, τον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύτηκε για να ανέλθει στην κυβερνητική εξουσία και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ξεκίνησε τη διακυβέρνησή του, έχει συγκρουστεί με το καθεστώς Μητσοτάκη. Έχει συγκρουστεί για ζητήματα οικονομίας, έχει συγκρουστεί για ζητήματα διαφάνειας και διαφθοράς, έχει συγκρουστεί σε ό,τι αφορά τις υποκλοπές. Με αυτή την έννοια η επιλογή του να συστρατευθεί στο δημοκρατικό προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα είναι απολύτως λογική», σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
Και συνέχισε: «Είναι στο πλαίσιο ενός μεγάλου δημοκρατικού προσκλητηρίου που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για να φύγει ο Κ. Μητσοτάκης. Αυτή τη στιγμή το 70% της ελληνικής κοινωνίας τουλάχιστον θέλει την πολιτική αλλαγή, θέλει να διώξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρωθυπουργία. Όσοι λοιπόν πιστεύουν στη συνταγματική δημοκρατία, έχουν δώσει διαπιστευτήρια δημοκρατικότητας, δεν είναι δηλαδή ναζί, φασίστες, ακροδεξιοί και νεοφιλελεύθεροι, φυσικά χωράνε στο μεγάλο δημοκρατικό προσκλητήριο για να φύγει ο κ. Μητσοτάκης».
Ο Βουλευτής υπογράμμισε: «Είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση η πολιτική συστράτευση στα ψηφοδέλτια ενός κόμματος και εντελώς διαφορετική υπόθεση η διαμόρφωση μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές διαμορφώνονται όροι και προϋποθέσεις σχηματισμού προοδευτικής δημοκρατικής κυβέρνησης, όπως ξεκαθάρισε και ο πρόεδρος του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας. Η πρόσκλησή μας για προοδευτική κυβέρνηση απευθύνεται σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης εξαιρώντας τους φασίστες και τους ακροδεξιούς».
Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες και το σενάριο πολύ μικρών ποσοστιαίων διαφορών μεταξύ των κομμάτων,ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κύριου Ρουσόπουλου:: « θα συζητάγαμε για τη μαθηματική διάσταση εφόσον και η Νέα Δημοκρατία συμφωνούσε με το σύστημα της απλής αναλογικής. Εκεί, θα υπήρχε μια συνολική συναίνεση του πολιτικού συστήματος και θα βλέπαμε εντελώς διαφορετικά σχηματισμούς κυβέρνησης, εφόσον τα μαθηματικά βγαίνουν. Εφόσον όμως η Νέα Δημοκρατία, έχει θέσει θέμα απόλυτης διαφωνίας με την απλή αναλογική, είναι παράλογο να λέει ότι δεν φαίνεται και τόσο περίεργο το δεύτερο με το τρίτο κόμμα να κάνουν κυβέρνηση».
«Σχετικά με την διάταξη για το κόμμα Κασιδιάρη, είχαμε επισημάνει τα μεγάλα νομικά προβλήματα τα οποία έχει και την αντισυνταγματικότητά της, ήδη από τον Φεβρουάριο, και τώρα έχουμε κυβέρνηση και δικαστική εξουσία να διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι πιο αντιθεσμικός», σχολίασε ο Δ. Τζανακόπουλος. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια δημόσια αντιπαράθεση του κ. Βορίδη με τον κ. Τζανερίκο. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε δημόσια αντιπαράθεση δικαστικής εξουσίας και εκτελεστικής εξουσίας».
Κλείνοντας τη συνέντευξη κατέληξε: «Απαράδεκτη και αντιθεσμική η συμπεριφορά του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, απαράδεκτη και αντιθεσμική η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει μια διοικητική κρίση που είναι η κρίση του τμήματος του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη ψηφοδελτίων σε δικαστική κρίση, σε δικαστική απόφαση, ώστε εξαρτούν τη συμμετοχή στις εκλογές από δικαστική και όχι διοικητική απόφαση».