Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤα... λαϊκά δικαστήρια, ο Ρουβάς και ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα… λαϊκά δικαστήρια, ο Ρουβάς και ο ΣΥΡΙΖΑ

Είναι γνωστό ότι χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια, για να ξεχάσουμε τα λαικά δικαστήρια, που έστηναν διάφορες χώρες του υπαρκτού και ανύπαρκτου σοσιαλισμού. Στόχος τους οι εκκαθαρίσεις των πολιτικών τους αντιπάλων, με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι εξουσίες έγιναν διακριτές και η δικαιοσύνη, απονέμεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου από τους δικαστές.

Δυστυχώς όμως κάποιοι, παραμένουν νοσταλγοί των λαικών δικαστηρίων. Ιδιαίτερα τώρα που το διαδίκτυο, απέκτησε εκατοντάδες χιλιάδες δικαστές, που καταργούν εν μια νυκτί τους θεσμούς και αποφασίζουν με τη δύναμη του πληκτρολογίου, ποιος είναι ένοχος και ποιος αθώος.

Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, η δικαιοσύνη και το τεκμήριο της αθωότητας. Κριτής όλων των δίκαιο του λαού του twiter και του FB.

O καθένας και η κάθε μία γράφει την παρόλα του, δολοφονεί χαρακτήρες και ανθρώπους, κυρίως διατηρώντας την ανωνυμία του. Μια και χιλιάδες τρολ κυκλοφορούν και οπλοφορούν, διαχέοντας, τοξικότητα και στήνοντας λαικά δικαστήρια, απέναντι σε κάθε άποψη που δεν προσαρμόζεται στη δική τους λογική και απαίτηση.

Ολα γίνονται για μερικά κλικ και για να διασπείρουν κάποιοι τη …ματσό τους προσωπικότητα, είτε ως κομματικά υποχείρια, είτε ως αόρατοι χουλιγκάνοι.

Βλέπεις τα λαικά δικαστήρια στην εποχή του διαδικτύου, στήνονται σε χρόνο ρεκόρ, απλώνονται παντού και κανείς από τους… δικαστές δεν απολογείται σε κανέναν για τις δολοφονικές του αποφάσεις. Με το έτσι θέλω, τα φασισταριά κάθε χρώματος και αρώματος σπέρνουν τον τρόμο.

Τελευταίο παράδειγμα η ιστορία με το Σάκη Ρουβά. Οι… λαϊκοί δικαστές τον δίκασαν, τον καταδίκασαν και τον έριξαν στην πυρά, μόνο και μόνο γιατί διαφώνησαν με την άποψη που εξέφρασε, αναφερόμενος για ένα πρόσωπο, που δικάζεται με βαριές κατηγορίες, για τις οποίες δεν έχει όμως καταδικαστεί ακόμη. Ο…στρατός όμως των ευαίσθητων έχει βγάλει απόφαση ήδη. Το ωραίο είναι ότι τα όσα είπε ο Ρουβάς, αφορούσαν τη συνεργασία του, με τον συγκεκριμένο άνθρωπο στο παρελθόν. Ότι ο άνθρωπος ξεκαθάρισε τη θέση. Ο Ρουβάς όμως προκαλεί τα τρολ. Γιατί έχει πετύχει, σε ότι καταπιάνεται. Ενοχλεί γιατί δεν ανήκει στο κλαμπ των αριστερούληδων, που μασάν αμάσητα και χωρίς ενόχληση από τον κολλητό του ΣΥΡΙΖΑ, περιβόητο πρέσβη της Βενεζουέλας, μέχρι τους… ντράμερς των αισθήσεων και των παραισθήσεων.

Εκεί τα τρολ, δεν ενοχλήθηκαν. Τα κατάπιαν όλα και σφυρίζουν αδιάφορα. Και για να μην αρχίσουν τη λάσπη τα τρολ, τους ενημερώνω ότι είμαι μαζί με τα θύματα της κάθε μορφής κακοποίησης. Αλλά οφείλω ως πολίτης και όχι ως υπήκοος, να μην στήνω λαϊκά δικαστήρια, μέχρι την απόφαση της δικαιοσύνης. Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Διαφορετικά θα γίνουμε ζούγκλα. Οπως ζούγκλα γινόμαστε, όταν κρεμάμε ανθρώπους στα μανταλάκια, και επειδή δεν έχουμε το θάρρος να ζητήσουμε συγγνώμη, ψάχνουμε τις αρχειοθετήσεις γιατί οι αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν μας βολεύουν. Εξάλλου στις δημοκρατίες που θαυμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ (ευτυχώς όχι ολόκληρος), τα λαϊκά δικαστήρια είναι στο DNA τους…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ