Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Σχολεία: Πόσα τμήματα έκλεισαν σε μια εβδομάδα

Σχολεία: Πόσα τμήματα έκλεισαν σε μια εβδομάδα

Στο άνοιγμα των σχολείων και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως τα σχολεία άνοιξαν με τα αυστηρά πρωτόκολλα που είχαν σχεδιαστεί και πήγε καλά, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι όροι οι προϋποθέσεις που λειτουργούν τα σχολεία είναι με βάση αυτά που λέει η επιτροπή των ειδικών.

Πιο συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το «50+1» για να κλείσει ένα τμήμα, δεν είναι μόνο του αλλά συνοδεύεται με αυξημένο testing σε μαθητές και καθηγητές, ενώ σημείωσε ότι τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον είναι πιο προστατευμένα και υπογράμμισε ότι μέσα σε μια εβδομάδα έκλεισαν μόνο 2 τμήματα σε σχολεία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να συνταγογραφούνται μαζικά τα τεστ και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ένα μοντέλο που είναι επιτυχημένο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλούνται κάποιοι», αναρωτήθηκε.

Τέλος για τα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια, με αφορμή και τον ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι τέτοια φαινόμενα έχουν ελαχιστοποιηθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια που η ΝΔ είναι κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε φαινόμενα που διαταράσσουν την λειτουργεία των Πανεπιστημίων, σημείωσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ