Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣΥΡΙΖΑ: Από τις πλατείες των αγανακτισμένων στη ΜΕΘυσμένη αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ: Από τις πλατείες των αγανακτισμένων στη ΜΕΘυσμένη αντιπολίτευση

Δεν γνωρίζουμε πραγματικά σε ποιους απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, υιοθετώντας το κάθε fake news που διαρρέεται. Αλήθεια πιστεύουν στην Κουμουνδούρου, ότι κερδίζουν εκλογικά κάνοντας αντιπολίτευση με τις ΜΕΘ και τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία; Με το να παίζουν αυτές τις κρίσιμες ώρες με την αγωνία εκατοντάδων ανθρώπων που οι δικοί τους δίνουν τη μάχη της ζωής τους;

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα τέλεια. Αλλά από την άλλη δεν υπάρχει ούτε ένας λογικός άνθρωπος που υποστηρίζει ότι για την πανδημία φταίει ο Μητσοτάκης.

Ούτε καν ο Φίλης και ο Ξανθός, οι οποίο διαφοροποιήθηκαν από την ακραία αντίληψη περί ΜΕΘ καβάτζα μόνο για VIP.

Οσο και αν προσπάθησαν να τα μαζέψουν στην Κουμουνδούρου, όπως και ο κ. Γιαννάκος, εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Οι πρώτοι θα κριθούν από τους πολίτες όταν έρθει η ώρα της κάλπης, ο τελευταίος από τη δικαιοσύνη, όσο και αν επιχειρεί τη μια κωλοτούμπα πίσω από την άλλη.

Οι μόνοι ίσως που στρατεύονται πίσω από αυτές τις αντιλήψεις είναι οι θλιβεροί τραμπούκοι που έχουν το θράσος να δηλώνουν και θεματοφύλακες του Συντάγματος.

Τα όσα είπαν οι εντατικολόγοι, για τη διαδικασία με την οποία γίνεται η επιλογή των ασθενών, ήταν χαστούκι για όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ στοιχήθηκαν πίσω από τις αθλιότητες, που κράτησαν όσο μια τηλεοπτική εκπομπή. Αλλά και για τα όσα έγραψαν οι λογογράφοι του κ. Μητσοτάκη για τους εκτός ΜΕΘ.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου. ανέφερε στη συνέντευξη τύπου, μεταξύ άλλων ότι:  “Μετά από πρωτόγνωρη, πολύμηνη, συνεχιζόμενη μάχη με την πανδημία, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το προσωπικό των ΜΕΘ, με θλίψη και απογοήτευση, παρακολουθούμε τη συζήτηση περί της λειτουργίας των μονάδων εντατικής θεραπείας, είτε πρόκειται για την αδόκιμη αναφορά της περασμένης εβδομάδας περί ίδιας φροντίδας εντός και εκτός ΜΕΘ, είτε οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί για διακρίσεις μεταξύ ασθενών”

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο προσβλητικό για έναν γιατρό ΜΕΘ να τον κατηγορούν ότι κάνει επιλογή των ασθενών του”, τόνισε από τη μεριά του ο Βασίλης Μπέκος, διευθυντής της μονάδας του ΝΝΑ και μέλος της Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, καταδικάζοντας τις αθλιότητες περί VIP ΜΕΘ.

Από τη μεριά του ο κ. Νίκος Φίλης είπε το αυτονόητο. Αυτό που γράψαμε από την πρώτη ημέρα. Ότι αντί να επιχειρούν κάποιοι να κερδίσουν λεπτά δημοσιότητας, θα έπρεπε να πακετάρουν τα στοιχεία και να τα πήγαιναν στον εισαγγελέα.

Αντί για αυτό επέλεξαν την σπέκουλα και τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Μια τακτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα ήττα τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου επαναλαμβάνει τα λάθη που έκανε αγκαλιάζοντας τα όσα υποστήριζε η πλατεία των αγανακτισμένων. Μόνο που το 2021 δεν είναι 2015.

ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν είναι αμόλυντος και παρθένος πολιτικά. Εχει κυβερνήσει, έχει διχάσει και κυρίως έχει απογοητεύσει όσους τον πίστεψαν. Φαίνεται πως δεν έμαθαν πως το δις εξαμαρτείν…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ