Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣυνεχίζονται οι σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία

Συνεχίζονται οι σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία

Συνεχίζονται οι σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία καθώς ο πόλεμος εισέρχεται στην 14η ημέρα, ενώ η ενεργειακή κρίση μετατρέπεται σε ωρολογιακή βόμβα για την παγκόσμια οικονομία. 

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε νέα κατάπαυση του πυρός από τις 9 το πρωί της Τετάρτης (9/3) σε πέντε πόλεις για την απομάκρυνση των αμάχων, ωστόσο βομβαρδισμοί έπληξαν νωρίτερα το Χάρκοβο. Την ίδια ώρα το Κίεβο καταγγέλλει παραβίαση της εκεχειρίας στη Μαριούπολη.

Ωστόσο είναι σαφές πλέον ότι η Ουκρανία μένει στρατιωτικά, με εξαίρεση μία μικρή βοήθεια από ευρωπαϊκές χώρες, μόνη της απέναντι στη Ρωσία, η οποία επίσης αντιμετωπίζει όλο και πιο άγριες κυρώσεις για την οικονομία της, ειδικά μετά το εμπάργκο που αποφάσισαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί τα δυσμενή δεδομένα και απευθύνει πρόταση στη Μόσχα για συμβιβασμό, ενώ οι διπλωματικές πρωτοβουλίες συνεχίζονται στο παρασκήνιο για την εξεύρεση μία διπλωματικής λύσης.

Σε τουρκικό έδαφος αναμένεται να μιλήσουν οι δύο ΥΠΕΞ

Στην Τουρκία θα ταξιδέψει σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ όπου και αναμένεται να έχει επαφές με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Την περασμένη Δευτέρα, O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκία Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε ότι θα γίνει τριμερής συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, στο Φόρουμ της Αττάλειας στην Τουρκία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ