Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣυνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν την Τρίτη στον ΟΗΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν την Τρίτη στον ΟΗΕ

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στις 11:40 π.μ. (τοπική ώρα Αμερικής), (18:40 ώρα Ελλάδας).

Η συνάντηση θα λάβει χώρα με τη γνωστή σύνθεση τρεις συν τρεις. Πέραν των τριών ηγετών, το παρών θα δώσουν οι υπουργοί Εξωτερικών και οι επικεφαλής των διπλωματικών γραφείων.

Θα προηγηθεί τριμερής συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Νίκο Χριστοδουλίδη, στην οποία θα συζητηθούν τα ενεργειακά και η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου. Χθες, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους αμερικανο – εβραϊκών οργανώσεων καθώς και με τον πρίγκιπα – διάδοχο του Κουβέιτ.

Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται ο ελληνοτουρκικός διάλογος, το Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις δηλαδη οι πόλεμοι σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, όπως και το μεταναστευτικό.

Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Γαλλίας

Η τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου -Γαλλίας προγραμματίστηκε για αύριο Τρίτη στις 18.00 (τοπική ώρα· 01.00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας).

«Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου- Ελλάδας. Το έργο είναι τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας για την Κύπρο. Πραγματικό γεωπολιτικό ρίσκο στην υλοποίηση του έργου δεν θα υπάρξει. Έχουμε καταλήξει στον οικονομικό επιμερισμό», σημείωσε κυβερνητική πηγή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ