Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣυνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: H ατζέντα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: H ατζέντα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στις εργασίες της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Σήμερα θα συναντηθεί στις 11.40 (τοπική ώρα· 18.40 ώρα Ελλάδας), με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό, οι περιφερειακές εξελίξεις με φόντο τις συγκρούσεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, αλλά και οι προσπάθειες στο Κυπριακό, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης τους.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Ειδησεογραφικό Δίκτυο CNN και την δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.

Το μεσημέρι (στις 14.00 τοπική ώρα) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε ομογενειακή εκδήλωση που συνδιοργανώνουν στην Αστόρια μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις. Στην εκδήλωση ο Πρωθυπουργός θα παρασημοφορήσει επιφανείς ομογενείς.

Το απόγευμα (18.00 τοπική ώρα· 01.00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ