Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΣυμφέρει το πετρέλαιο θέρμανσης έναντι του φυσικού αερίου;

Συμφέρει το πετρέλαιο θέρμανσης έναντι του φυσικού αερίου;

Η μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης τίθεται σε ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου και αναμένονται εξαγγελίες ελάφρυνσης και από την ΔΕΘ. Αυτό ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Ειδικότερα, ο κ. Ασμάτογλου σχολίασε πως το πετρέλαιο θέρμανσης εξελίσσεται σε αγαθό που συμφέρει, ενώ εξήγησε πως “η μέση τιμή του διαμορφώνεται περίπου στο 1 ευρώ και 65 λεπτά καθώς από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις η μείωση με τον ΦΠΑ φτάνει στα 15 λεπτά. Κι ενώ η τιμή της αμόλυβδης συγκρατείται στο 1, 987 ευρώ, η τιμή του πετρελαίου κίνησης, που θα διαμορφωθεί σε πετρέλαιο θέρμανσης, σήμερα βρίσκεται στο 1.898”. Σύμφωνα με τον κ. Ασμάτογλου χωρίς τις κυβερνητικές παρεμβάσεις «θα είχε ξεπεράσει τα 2 ευρώ ειδικά στις νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές».

«Δυστυχώς οι καυστήρες αντικαταστάθηκαν με παροχές φυσικού αερίου ενώ θα μπορούσαν να συνυπάρχουν. ‘Οπως και να’χει, είναι καταναλωτικό αγαθό που οφείλει η Πολιτεία να το παρέχει στους Έλληνες πολίτες και όπως αναμένουμε θα συμφέρει το πετρέλαιο θέρμανσης με την επιδοματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση», κατέληξε ο Γιώργος Ασμάτογλου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ