Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣτον «αέρα» τις επόμενες ημέρες ο διαγωνισμός για το logistics...

Στον «αέρα» τις επόμενες ημέρες ο διαγωνισμός για το logistics center στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, σύμφωνα με ανακοίνωση της η «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί».

   Το επιχειρηματικό σχέδιο για την κατασκευή και τη λειτουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου στο πρώην Στρατόπεδο Γκόνου, με επίκεντρο την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τα Logistics, «ωριμάζει» η παραπάνω εταιρεία ως τεχνικός σύμβουλος.

   Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται -μεταξύ άλλων- ότι το Επιχειρηματικό Πάρκο «θα αποτελέσει ένα πρωτοποριακό έργο, που θα αναδείξει τη χώρα σε πύλη εμπορευματικών μεταφορών διεθνούς εμβέλειας», αφού -όπως επισημαίνεται- αναμένεται να διευρύνει τις πύλες της ελληνικής αγοράς στα Βαλκάνια και να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα ως hub για logistics και διαμεταφορές υπερεθνικού βεληνεκούς, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς εξελίξεις, με πολλαπλά οφέλη για το σύνολο της εθνικής οικονομίας.

   Επισημαίνεται ότι ΤΑΙΠΕΔ και ΓΑΙΑΟΣΕ αποφάσισαν, σύμφωνα με τη «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί», ότι η βέλτιστη αξιοποίηση των 672 στρεμμάτων στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου αφορά στην παραχώρησή τους για την ανάπτυξη, αδειοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, εκμετάλλευση και συντήρηση Επιχειρηματικού Πάρκου του Ν.4982/2022. Σκοπός της παραχώρησης της προαναφερόμενης έκτασης στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου είναι να αξιοποιηθεί ως ένα σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών, που θα λειτουργήσει ως υποδοχέας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και λειτουργιών εφοδιαστικής αλυσίδας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώην Στρατόπεδο Γκόνου επιφανείας 672 στρεμμάτων, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, σε μία ευρύτερη περιοχή, όπου δραστηριοποιούνται όλοι οι κλάδοι της επιχειρηματικότητας πλησίον ενός εκτεταμένου δικτύου συνδυασμένων μεταφορών. Το ακίνητο, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στη ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ (καθολική διάδοχο της «Εμπορευματικά Κέντρα Α.Ε.» του ΟΣΕ), διαθέτει στρατηγική θέση αφενός λόγω του μεγέθους του και αφετέρου λόγω της άμεσης σύνδεσης και εγγύτητας με συνδυασμένες μεταφορές.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ