Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνεδριάσει σήμερα, Τρίτη 23 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα βρεθεί η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου 2021, στην ατζέντα του οποίου περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19, η διαχείριση Κρίσεων και Ανθεκτικότητα, οι τιμές ενέργειας, ζητήματα Ασφάλειας και Άμυνας, καθώς και οι εξωτερικές σχέσεις της Ένωσης. Επίσης, επισημαίνεται ότι οι υπουργοί θα εγκρίνουν συμπεράσματα σχετικά με την ενίσχυση της ετοιμότητας, της ικανότητας αντίδρασης και της ανθεκτικότητας σε μελλοντικές κρίσεις. Θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη Διεύρυνση της ΕΕ και τη διαδικασία σταθεροποίησης και σύνδεσης.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ακόμη την πορεία των σχέσεων ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συζήτηση ανά χώρα στο πλαίσιο του ετήσιου διαλόγου για το Κράτος Δικαίου. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας της για το 2022.

Σημειώνεται ότι, πριν από την έναρξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, ο αναπληρωτής υπουργός θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας που θα παραθέσει η υπουργός αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και το Σύνταγμα της Αυστρίας Καρολίνα Έντσταντλερ (Karoline Edtstadler), με προσκεκλημένο τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς (Zdravko Krivokapic).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ