Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτο Ηράκλειο Κρήτης συνεχίζεται ο προσυνεδριακός διάλογος της ΚΕΔΕ

Στο Ηράκλειο Κρήτης συνεχίζεται ο προσυνεδριακός διάλογος της ΚΕΔΕ

Με τη συμμετοχή των αιρετών της Κρήτης πραγματοποιείται,σήμερα Πέμπτη, στο Ηράκλειο η τέταρτη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ενόψει του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της στη Ρόδο το διάστημα 7 – 9 Νοεμβρίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι θέματα που αφορούν: 

Την αύξηση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας των νέων και στη συμβολή των δήμων για την αντιμετώπισή τους με την προώθηση αποτελεσματικών πολιτικών, δράσεων και πρακτικών. 

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους στον τομέα της παιδείας και του αθλητισμού και οι οποίες ειδικότερα αφορούν τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα των υποδομών και των προγραμμάτων που παρέχονται σε τοπικό επίπεδο, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών, την ενίσχυση των δεσμών των δήμων με τις φοιτητικές κοινότητες κ.ά.

Τα ζητήματα που αφορούν τον πολιτισμό και τις πολιτικές νεολαίας που ασκούν οι δήμοι.

«Επιδιώκουμε και θα αγωνιστούμε για την επανεκκίνηση της Αυτοδιοίκησης, για ισχυρούς και αποτελεσματικούς δήμους στην υπηρεσία των πολιτών», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Για την ενίσχυση του διαλόγου για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΕ έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης, ανά θεματική ενότητα των Επιτροπών Πολιτικής, η οποία λειτουργεί ήδη στην ιστοσελίδα https://synedrio2024.kede.gr/, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των αιρετών. 

Οι εργασίες των προσυνεδριακών συναντήσεων θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ https://kede.gr/

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ