Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτεγαστική Κρίση : Ο Σάκης Αρναούτογλου ζητά από την Κομισιόν βιώσιμες λύσεις για τους νέους...

Στεγαστική Κρίση : Ο Σάκης Αρναούτογλου ζητά από την Κομισιόν βιώσιμες λύσεις για τους νέους και τις ευάλωτες ομάδες.

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου στη συζήτηση με θέμα: «Διασφάλιση βιώσιμης, αξιοπρεπούς και οικονομικά προσιτής στέγασης στην Ευρώπη – ενθάρρυνση των επενδύσεων, της ιδιωτικής ιδιοκτησίας και των προγραμμάτων δημόσιας στέγασης.»

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε στην ομιλία του την ανάγκη για άμεσες ευρωπαϊκές και εθνικές πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπή και προσιτή στέγαση για όλους τους πολίτες. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή, βιώσιμη και προσιτή στέγαση επεσήμανε είναι βασικό για κάθε Ευρωπαίο πολίτη. Ωστόσο υπογράμμισε, η στεγαστική κρίση επιδεινώνεται, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τους νέους και τις πιο ευάλωτες ομάδες. Στην Ελλάδα, το πρόβλημα είναι τεράστιο, καθώς η αδυναμία των νέων να βρουν προσιτή κατοικία έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο. Πρέπει η Ευρώπη να δράσει άμεσα, ακολουθώντας επιτυχημένα παραδείγματα κάποιων χωρών της όπως αυτά της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, και να επενδύσουν οι χώρες και ιδιαίτερα η Ελλάδα σε χιλιάδες νέες κατοικίες μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτές οι κατοικίες θα πρέπει να διατίθενται προς ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια και χαμηλό κόστος.

Η Ευρώπη υποστήριξε ο κ. Αρναούτογλου οφείλει να ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν την κατασκευή βιώσιμων κατοικιών, με χαμηλό ενεργειακό κόστος, ενώ ταυτόχρονα να προστατεύει τα δικαιώματα των ενοικιαστών και να στηρίζει τα νοικοκυριά που πλήττονται από την αύξηση των τιμών.

Κλείνοντας ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει επίσης να περιορίσει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και να ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες κενών κατοικιών να τις διαθέτουν για μακροχρόνια ενοικίαση μέσω φορολογικών κινήτρων. Η στέγαση δεν είναι πολυτέλειαεπεσήμανε, αλλά δικαίωμα που οφείλουμε να διασφαλίσουμε.

Παρακολουθείστε στον παρακάτω σύνδεσμο την ομιλία:https://youtu.be/hKiD_q_dXL8

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ