Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣημαντικές διακρίσεις για το ευρωπαϊκό έργο “SI4CARE” για τη γήρανση του πληθυσμού

Σημαντικές διακρίσεις για το ευρωπαϊκό έργο “SI4CARE” για τη γήρανση του πληθυσμού

Το έργο SI4CARE επιλέχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και παρουσιάστηκε στο “9ο EUSAIR Forum – Shaping the Future of EUSAIR”, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Šibenik της Κροατίας, τον περασμένο Μάιο. Το Φόρουμ διοργανώθηκε από κοινού από το Υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την υποστήριξη του “EUSAIR Facility Point”.

Παράλληλα, το έργο “SI4CARE” επιλέχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό “2024 REGIOSTARS”. Το “REGIOSTARS” είναι ο ετήσιος διαγωνισμός που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO) από το 2008. Έχει καθιερωθεί ως το σήμα αριστείας της Ευρώπης για έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία καταδεικνύουν το σημαντικό αντίκτυπο και τη συνοχή της περιφερειακής ανάπτυξης. Το έργο “SI4CARE” θα ανταγωνιστεί τα καλύτερα ευρωπαϊκά έργα στην κατηγορία “Ανταγωνιστική και Έξυπνη Ευρώπη- Competitive and Smart Europe”, στην ενότητα «Προώθηση ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας και οικονομικής ανθεκτικότητας». Προτείνοντας λύσεις για κοινές προκλήσεις και αξιοποιώντας τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, το “REGIOSTARS” ενέπνευσε τις Περιφέρειες στο να εφαρμόσουν μια περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ακόμη μεγαλύτερη επιρροή.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχε ως εταίρος στο έργο SI4CARE, μέσα από το οποίο σχεδιάστηκε μια σύγχρονη διακρατική στρατηγική στον τομέα της γήρανσης στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου ενώ υλοποιήθηκαν οκτώ Σχέδια Δράσης.

Στο πλαίσιο συμμετοχής της στο “SI4CARE” η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπόνησε το πρόγραμμα “Κλικ στη Ζωή”, ένα από 13 πιλοτικά έργα που δοκιμάστηκαν με επιτυχία κατά την τριετή περίοδο της υλοποίησής του. Το “Κλικ στη Ζωή” αφορά στην 24ώρη παρακολούθηση και τηλεφωνική υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσης ηλικιωμένων, μέσω ειδικών ηλεκτρικών συσκευών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ