Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Σημάδια σταθεροποίησης στο μέτωπο της πανδημίας-«Δεύτερη ευκαιρία» σε υγειονομικούς

Σημάδια σταθεροποίησης στο μέτωπο της πανδημίας-«Δεύτερη ευκαιρία» σε υγειονομικούς

Σημεία σταθεροποίησης με τάση συρρίκνωσης παρουσιάζει η πανδημία στην Ελλάδα με την πίεση στο σύστημα υγείας να δείχνει σημεία επιβράδυνσης και πιθανής σταθεροποίησης.

Η σταθεροποίηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και η βάσιμη ελπίδα ότι θα ακολουθήσει και η μείωσή τους το επόμενο διάστημα διατυπώθηκε και κατά την ενημέρωση για την επιδημία στο υπουργείο Υγείας από τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κ. Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ωστόσο, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για άλλη μια φορά να επισπεύσουν τα ραντεβού εμβολιασμού όσοι ακόμα είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους νέους που εμβολιάστηκαν πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, συμβάλλοντας στη δημιουργία του τείχους ανοσίας. «Το τείχος ανοσίας των νέων φαίνεται ότι συμβάλλει σημαντικά στον έλεγχο που παρατηρούμε τις τελευταίες εβδομάδες», είπε ο καθηγητής.

Παράλληλα, ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έδωσε «δεύτερη ευκαιρία» σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς καταθέτοντας τροπολογία για την άρση της αναστολής σε όσους εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής.

«Όποιος δεν εμβολιαστεί, θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί. Δεδομένου, όμως, ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Τέλος, όπως σημειώνεται, η επιδημία στην Ευρώπη δείχνει τάση συρρίκνωσης την τελευταία εβδομάδα, με μικρή μείωση της τάξεως του 4% στις διαγνώσεις, αλλά με 5% αύξηση στους θανάτους μεσοσταθμικά. Πιο συγκεκριμένα ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων κινείται στο επίπεδο των 124.000 διαγνώσεων ανά ημέρα, ενώ ο ρυθμός των θανάτων αυξήθηκε σε περίπου 1.470 ανά ημέρα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ