Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣε... τιμωρία η Νότια Αφρική λόγω της νέας παραλλαγής Όμικρον

Σε… τιμωρία η Νότια Αφρική λόγω της νέας παραλλαγής Όμικρον

Πολλές χώρες τις τελευταίες ημέρες έσπευσαν να ανακοινώσουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς προς την Νότια Αφρική, με την τελευταία να τονίζει ότι ουσιαστικά “τιμωρείται” για την προηγμένη ικανότητά της να εντοπίζει εγκαίρως νέες παραλλαγές του κορονοϊού. Όπως επισημαίνεται, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν εις βάρος της χώρας, εξαιτίας της νέας παραλλαγής Όμικρον, απειλούν να πλήξουν τον τουρισμό της και άλλους τομείς της οικονομίας της.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Νότια Αφρική διαθέτει ορισμένους από τους κορυφαίους παγκοσμίως επιδημιολόγους και επιστήμονες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να εντοπίσουν νέες παραλλαγές του κορονοϊού και τις μεταλλάξεις τους σε πρώιμο στάδιο του κύκλου ζωής τους. Η παραλλαγή Όμικρον εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και έκτοτε έχει εντοπιστεί στο Βέλγιο, την Μποτσουάνα, το Ισραήλ και το Χονγκ Κονγκ.

“Αυτός ο τελευταίος γύρος ταξιδιωτικών περιορισμών είναι παρόμοιο με το να τιμωρεί κάποιος την Νότια Αφρική για την προηγμένη γονιδιωματική αλληλουχία και για την ικανότητά της να εντοπίζει νέες παραλλαγές γρηγορότερα. Η άριστη επιστήμη θα πρέπει να επικροτείται και όχι να τιμωρείται”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ