Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Αρναούτογλου: Η ΕΕ πρέπει να αντιδράσει συντονισμένα και αποτελεσματικά στην έξαρση...

Σ. Αρναούτογλου: Η ΕΕ πρέπει να αντιδράσει συντονισμένα και αποτελεσματικά στην έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, μίλησε για την ανάγκη άμεσης και συντονισμένης αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων. Ο κ. Αρναούτογλου υπογράμμισε πως οι υγειονομικές κρίσεις δεν γνωρίζουν σύνορα και απαιτούν συλλογικές προσπάθειες.

Στην ομιλία του, τόνισε την ανάγκη για έναν κοινό ευρωπαϊκό συντονισμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, με ανταλλαγή πληροφοριών και επιστημονικών δεδομένων μεταξύ των κρατών-μελών.

Ο κ. Αρναούτογλου παρουσίασε τέσσερις βασικούς άξονες δράσης:

– Συντονισμός και συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών για μια κοινή στρατηγική αντιμετώπισης.

– Ενίσχυση της επιτήρησης καθώς και των συστημάτων υγείας μέσω επενδύσεων σε εξοπλισμό, προσωπικό και έρευνα.

– Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου, με στόχο την αποφυγή πανικού και παραπληροφόρησης.

– Επένδυση στην έρευνα και υιοθέτηση στρατηγικών για την πρόληψη της εξάπλωσης των ζωονόσων, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τρίτες χώρες, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Κλείνοντας, ο κ. Αρναούτογλου τόνισε ότι η αλληλεγγύη είναι το ισχυρότερο όπλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τέτοιες κρίσεις και ότι μόνο με ενότητα μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα υγιές μέλλον για τους πολίτες μας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ