Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΡουκέτα Σκουρλέτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με βήμα σημειωτόν!

Ρουκέτα Σκουρλέτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με βήμα σημειωτόν!

Την άποψη ότι η πανδημία έχει λειτουργήσει ως ένα «επιβραδυντικό υλικό» σε σχέση με τις πολιτικές διεργασίες, και ότι δεν μπορεί να ζητήσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές ισχυρίστηκε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» στον ΣΚΑΪ Τηλεόραση, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου. Παράλληλα σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε αυτές με βήμα σημειωτόν!

Ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ακραία νεοφιλελεύθερη και ταξικά μεροληπτική», προσθέτοντας ότι σ’ αυτό οφείλεται ότι δεν έχει στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας όσο απαιτείται, ενώ πρόσφατα οι ευρωβουλευτές της καταψήφισαν την άρση της πατέντας των εμβολίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

  • «Μπορεί κάποιος να βγάλει πιο ενδιαφέροντα και πιο αξιόπιστα συμπεράσματα εάν δει την πορεία της κάθε δημοσκόπησης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Εκεί, η μεγάλη διαφορά αφορά την κυβέρνηση και την εμπιστοσύνη που της δείχνει ο κόσμος στα διάφορα πεδία άσκησης κυβερνητικής πολιτικής».
  • «Έχουμε μία μεγάλη, ποιοτική, αισθητή υποχώρηση σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες που αφορούν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και από την άλλη, θα μπορούσε να πει κανείς, τελείως σχηματικά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κινείται σημειωτόν».

  • «Η πανδημία έχει λειτουργήσει ως ένα “επιβραδυντικό υλικό” σε σχέση με τις πολιτικές διεργασίες. Ο κόσμος, αφενός συσπειρώνεται στους διοικούντες, στις κυβερνήσεις, διότι φοβάται και ασχολείται μονοδιάστατα με τα θέματα της επιβίωσης, της υγείας, της πανδημίας».
  • «Βλέπω ότι πλειοψηφικά το ερωτώμενο κοινό ζητά αλλαγή της πορείας, για παράδειγμα στα θέματα της ακρίβειας και στα θέματα της πανδημίας. Δεν έχει πείσει η κυβέρνηση ότι τα κάνει όλα καλά».
  • «Έχουμε ακραία νεοφιλελεύθερη και ταξικά μεροληπτική κυβέρνηση. Το βλέπετε από την φορολογική πολιτική, από το γεγονός ότι δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας, επειδή είναι δημόσιο. Παρεμπιπτόντως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε, μετά από καιρό, την άρση της πατέντας των εμβολίων. Ποιοι το καταψήφισαν; Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Γιατί; Γιατί υπερασπίζονται, νεοφιλελεύθερα, ιδεοληπτικά, τα κέρδη των εταιρειών».
  • «Δεν θα μπορούσε κανείς να θέσει αυτή τη στιγμή το αίτημα των εκλογών, με 100 νεκρούς ημερησίως. Αυτό που λέμε είναι, τώρα, ανεξάρτητα από το τι δεν έχετε κάνει, μπορούμε να οργανώσουμε μια προσπάθεια πόρτα – πόρτα για να εμβολιαστούν οι άνω των 65 ετών; Δεν το βλέπουμε».
spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ