Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΡάφα Ναδάλ: Ο θρύλος του τένις σταματά!

Ράφα Ναδάλ: Ο θρύλος του τένις σταματά!

Ένας από τους σπουδαιότερους τενίστες όλων των εποχών, ο Ράφα Ναδάλ, πήρε τη μεγάλη απόφαση ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. O 38χρονος ισπανός θα βάλει τέλος στη θρυλική του καριέρα στο τένις, με τελευταίο τουρνουά που θα λάβει μέρος να είναι οι τελικοί του Davis Cup το Νοέμβριο στη Μάλαγα της Ισπανίας.

“Είμαι εδώ για να σας ενημερώσω ότι αποσύρομαι από το επαγγελματικό τένις. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, ειδικά τα δύο τελευταία. Δεν μπόρεσα να αγωνιστώ χωρίς περιορισμούς. Είναι μια δύσκολη απόφαση, που μου πήρε χρόνο να πάρω, αλλά όλα σε αυτή τη ζωή έχουν αρχή και τέλος. Πιστεύω είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλω τέλος σε μια καριέρα που ήταν πιο μεγάλη και πιο πετυχημένη απ’ όσο θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ”, είπε ο Ναδάλ με βίντεο που δημοσίευσε στις σελίδες του στα social media.

O Ναδάλ προσπάθησε τα τελευταία χρόνια να ξεπεράσει τα συνεχόμενα προβλήματα με τους τραυματισμούς, όμως ήταν ξεκάθαρο ότι η στιγμή της αποχώρησης ήταν κοντά.

Αγωνίστηκε τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο δεύτερο γύρο, ενώ στη συνέχεια αποσύρθηκε και από τα επόμενα τουρνουά.

Κάτοχος 22 Grand Slam, εκ των οποίων τα 14 στο αγαπημένο του Roland Garros, εκεί όπου δημιούργησε στη χωμάτινη επιφάνεια το αδιανόητο ρεκόρ των 112 νικών σε 116 αγώνες, ο Nαδάλ έμεινε στο Νο.1 του κόσμου για 209 εβδομάδες και αποτελεί θρύλο του παγκόσμιου αθλητισμού.  

Ανίκητος αντίπαλος κυρίως στο χώμα, όπου είχε 81 σερί νίκες από το 2005 ως το 2007 και έχει κερδίσει συνολικά 63 τίτλους!

Κέρδισε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο μονό το 2008 και στο διπλό το 2016, ενώ έχει πανηγυρίσει και τέσσερις φορές την κατάκτηση του Davis Cup (2004, 2009, 2011, 2019). Μόνο αυτός, ο Άντρε Άγκασι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχουν φτάσει στο Career Golden Slam.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ