Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠόσο... μακριά βρίσκεται μια ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας

Πόσο… μακριά βρίσκεται μια ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας

Στην ρωσική εισβολή και στο πότε υπολογίζεται να υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα σε Ουκρανία-Ρωσία αναφέρθηκε στο MEGA ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος σχολιάζοντας πως:

«Νομίζω ότι μια ειρηνευτική συμφωνία θα μπορέσει να συζητηθεί σοβαρά όταν η Ρωσία ολοκληρώσει το στρατιωτικό της σχέδιο. Θεωρώ ότι η Ρωσία συμμετέχει στο διάλογο προσχηματικά και όχι ουσιαστικά. Οι Ρώσοι γνωρίζουν ότι η ουκρανική αντίσταση δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα, και ως νικητές θα επιβάλουν τους όρους τους. Έχω την αίσθηση ότι δεν είμαστε πια πολύ μακριά από αυτό το σημείο».

«Οι Ρώσοι ξεκίνησαν να πολιορκούν πόλεις και όταν εξουθενώνεται ο πληθυσμός να κάνουν επίθεση. Πιθανόν η ουκρανική αντίσταση να τους έβγαλε εκτός χρονοδιαγράμματος. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια μαζική επίθεση», συνέχισε ο ίδιος.

«Αυτή τη στιγμή για το μέσο Ρώσο ψηφοφόρο, αλλάζει ο τρόπος ζωής του. Ο δυτικός τρόπος ζωής που γνώριζε μέχρι σήμερα τελειώνει», εξήγησε ο κ. Δεσποτόπουλος.

«Όταν φτάνεις να καρατομείς στρατηγούς εν μέσω πολέμου, προφανώς τα πράγματα για τον Πούτιν δεν πάνε όπως είχαν σχεδιαστεί. Αλλά ως προς το αποτέλεσμα, εκτιμώ ότι η ρωσική πολεμική μηχανή θα επιβληθεί στην Ουκρανία. Ο Πούτιν μάλλον πιέζεται, βλέπει ότι οι δυσκολίες που έχει στην Ουκρανία προκαλούν δυσαρέσκεια και στο εσωτερικό της χώρας του», τόνισε ο ίδιος κλείνοντας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ