Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠως ο Μητσοτάκης πήρε την ...μπουκιά από το στόμα του Τσίπρα

Πως ο Μητσοτάκης πήρε την …μπουκιά από το στόμα του Τσίπρα

Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε την …μπουκιά από το στόμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει πριν λίγο καιρό συζήτηση στη Βουλή, για το θέμα της ακρίβειας.

Τότε ο κ. Μητσοτάκης, τον αιφνιδίασε ανακοινώνοντας τα επιδόματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και στα ΑΜΕΑ, αλλά και το μπόνους στους υγειονομικούς.

Αποτέλεσμα επικοινωνιακά ο πρωθυπουργός να κερδίσει τις εντυπώσεις και να περάσουν οι καταγγελίες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερη μοίρα.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας, σχεδιάζει να περάσει στην αντεπίθεση για την πανδημία. Για αυτό και είχε προγραμματίσει τις συναντήσεις του με συνδικαλιστές της Υγείας και της Παιδείας.

Ετοιμαζόταν να στριμώξει τη ΝΔ και να την καταγγείλει για άλλη μια φορά για το ότι δεν παίρνει μέτρα και ότι έχει ρίξει …λευκή πετσέτα.

Με αυτόν τον τρόπο πίστευε ότι θα πάρει την ρεβάνς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το πάθημα της συζήτησης στη Βουλή.

Για άλλη μια φορά όμως ο πρωθυπουργός αιφνιδίασε την αξιωματική αντιπολίτευση ανακοινώνοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό για τους άνω των εξήντα.

Μια πρόταση που είχαν καταθέσει οι ειδικοί καθώς εκτιμούσαν ότι σε αυτές τις ηλικίες παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα και σίγουρα δεν ήταν εύκολη για τον κ. Μητσοτάκη.

Για άλλη μια φορά το Μαξίμου είχε φροντίσει να μην υπάρξουν διαρροές, για αυτήν την απόφαση, όπως είχε συμβεί και με τα επιδόματα.

Η τακτική του πρωθυπουργού, να θωρακίσει το Μαξίμου για τις κινήσεις του, μπορεί να εκθέτει κάποιους λαλίστατους Υπουργούς, αλλά δίνει πόντους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στους στενούς “σιωπηλούς” συνεργάτες του.

Η τακτική αυτή είναι καλύτερη και ίσως συνετίσει κάποιους που μιλούν επί παντός επιστητού, κάνοντας λάθη και δίνοντας πάσες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός παίρνει το παιχνίδι πάνω του και αυτό τον ενισχύει. Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ