Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠως ο Ανδρουλάκης... διέγραψε τον Κουρουμπλή

Πως ο Ανδρουλάκης… διέγραψε τον Κουρουμπλή

Τελικά παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό τις διαγραφές στα κόμματα δεν τις κάνουν οι αρχηγοί τους, αλλά τα άλλα κόμματα.

Και για να γίνω συγκεκριμένος. Πριν από λίγο καιρό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, γιατί κατηγόρησε το ΚΚΕ για το ρόλο που κατά τη γνώμη του έχει παίξει διαχρονικά στην ιστορία του τόπου.

Επανέλαβε δηλαδή κάτι που χρόνια τώρα υποστήριζε ένα μεγάλο κομμάτι της βάσης της Νέας Δημοκρατίας και υποστήριζαν τα στελέχη της.

Η τοποθέτηση Μπογδάνου, προκάλεσε την έκρηξη του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα ο βουλευτής να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Χθες είχαμε την διαγραφή του (αμετανόητου) Π. Κουρουμπλή. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής είπε αυτό που καιρό τώρα επαναλαμβάνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο αρχηγός του από την εποχή των Μνημονίων. Οτι οι πολιτικές των αντιπάλων τους “δολοφονούν” τους Ελληνες.

Και αντί να διαγράψει τον Πολάκη ο κ. Τσίπρας, βρήκε τον εύκολο “παίκτη” που δεν θα τον έκλεγε κανείς στην Κουμουνδούρου και τον έστειλε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Παράλληλα δεν ήθελε οι δηλώσεις του τ. Υπουργού του, να επισκιάσουν τα όσα θέλει να πει το Σάββατο στη Βουλή, αν και δεν νομίζουμε ότι θα αποφύγει ούτε με αυτόν τον τρόπο το πικρό ποτήρι στη συζήτηση.

Η ΝΔ θα του υπενθυμίσει ότι στα ίδια κοινοβουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ κάθεται και ο έτερος που είχε αποκαλέσει δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ.

Και τα δυο παραπάνω είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητα.

Εγώ θα προσθέσω ένα ακόμη. Οτι ο κ. Τσίπρας “έφαγε” τον κ. Κουρουμπλή και για έναν ακόμη λόγο.
Και ο λόγος αυτός ακούει στο όνομα Ανδρουλάκης και ΚΙΝΑΛ. Οι δημοσκοπήσεις που από τη μια καταγράφουν άνοδο του Κινήματος Αλλαγής και από την άλλη η ανάγκη του Τσίπρα να δημιουργήσει το αφήγημα περί προοδευτικής διακυβέρνησης τον έσπρωξαν στην αναγκαστική επιλογή διαγραφής Κουρουμπλή . Να καταπιεί εκτός των άλλων τα όσα έλεγε ο τέως πρωθυπουργός ότι οι διαγραφές δεν είναι στην κουλτούρα της αριστεράς . Φαίνεται πως είναι όταν η ανάγκη πολιτικής επιβίωσης το επιβάλλουν . Για την ώρα Ανδρουλάκης – Τσίπρας 1-0.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ