Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠως η νέα μετάλλαξη επηρεάζει το bitcoin

Πως η νέα μετάλλαξη επηρεάζει το bitcoin

Βουτιά σχεδόν 8% έκανε χθες, Παρασκευή, το Bitcoin μετά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε κατά 4.679 δολάρια ή 8% στα 54.301 δολάρια, καθώς οι επενδυτές αναζητούν καταφύγιο στα «ασφαλή» εθνικά νομίσματα, όπως το αμερικανικό δολάριο και το ιαπωνικό γεν, σημειώνοντας πτώση 20% από το ιστορικό υψηλό που πέτυχε νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Πτώση, επίσης, κατέγραψαν και τα μικρότερα κρυπτονομίσματα, τα οποία τείνουν να κινούνται παράλληλα με το bitcoin. Πιο συγκεκριμένα, το ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης κατέγραψε πτώση 9,75% στα 4.076 δολάρια, έχοντας νωρίτερα σημειώσει “βουτιά” έως και 11,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας.

Σημειώνεται πως το bitcoin σκαρφάλωσε στο υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων μέσα στον Νοέμβριο καθώς έγινε αποδεκτό και από άλλους μεγάλους επενδυτές, με πολλούς να έλκονται από τον ισχυρισμό ότι παρέχει ασφάλεια έναντι του πληθωρισμού, ενώ άλλοι το αγόρασαν για να έχουν γρήγορα κέρδη. Ωστόσο, παραμένει πολύ ευμετάβλητο, εγείροντας ερωτηματικά για το αν είναι κατάλληλο ως μέσο αποθεματοποίησης αξίας.

«Η εξάπλωση (της μετάλλαξης), ιδιαίτερα σε άλλες χώρες, μπορεί να περιορίσει περαιτέρω τη διάθεση των επενδυτών. Η άνοδος του bitcoin θα είναι πιθανόν περιορισμένη και η αγορά θα πρέπει να προετοιμαστεί για περαιτέρω απώλειες», δήλωσε στέλεχος της εταιρείας Bitbank στο Τόκιο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ