Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠροσοχή στα αυτογκόλ!

Προσοχή στα αυτογκόλ!

Κανείς δεν διαφωνεί, ότι η πανδημία έχει υποχρεώσει τους πάντες να αναπροσαρμόζουν την στρατηγική τους. Διότι ο covid 19 αποδείχτηκε ένας “σκληρός παίκτης”, που έχει την ευελιξία να προσαρμόζεται όπως και άλλοι ιοί στο παρελθόν στο περιβάλλον για να επιβιώσει.

Για αυτό και κράτη πιο συγκροτημένα από τη χώρα μας, άλλαξαν όλους αυτούς τους μήνες μέτρα και αποφάσεις που είχαν πάρει, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Εδώ μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση δεν λέει να το καταλάβει και κάνει…αντάρτικο κατηγορώντας την κυβέρνηση γιατί προσαρμόζει την τακτική της και τα μέτρα που λαμβάνει με γνώμονα τις εξελίξεις που επικρατούν στο “πεδίο”.

Αυτό το κατανοούν οι πολίτες για αυτό και δεν επιδοκιμάζουν την τακτική της αντιπολίτευσης.

Οι δείκτες δείχνουν ότι αυτή η πολιτική επιλογή του κ. Τσίπρα δεν επιβραβεύεται, καθώς οι ψηφοφόροι εκτιμούν, ότι και στην Ελλάδα κάνουμε ότι και οι άλλες χώρες. Ασε που σε πολλές των περιπτώσεων η χώρα μας έχει προηγηθεί σε κινήσεις και σε βάθος χρόνου δικαιώθηκε.

Από αυτό το σημείο όμως στο να ακυρώνονται οι όποιες προσπάθειες της κυβέρνησης από τους ίδιους τους κυβερνητικούς είναι μεγάλη απόσταση.

Και στέκομαι σε δυο σημεία, που μπορεί να μην πήραν την ανάλογη διάσταση επικοινωνιακά, αλλά σίγουρα προκάλεσαν τραύματα στην κυβέρνησης, καθώς καταγράφονται στο ασυνείδητο του πολίτη.

Το πρώτο ήταν η έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα. Για αυτήν φρόντισε από τη μια ο Κουρουμπλής (με τη διαγραφή του) και ο Τσίπρας (με το αίτημα για εκλογές) να βάλουν επικοινωνιακά αυτογκόλ.

Και από εκεί που ήταν η κυβέρνηση στρυμωγμένη στο…καναβάτσο, να βγει από πάνω.

Το δεύτερο σημείο αφορά την υπόθεση με τα rapid test. Χθες υπουργοί και στελέχη έβγαιναν στα…παράθυρα και επιχειρηματολογούσαν για την ανάγκη όχι μόνο να τα κάνουν οι εμβολιασμένοι, αλλά και να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Δεν ξέρω ειλικρινά ποιος είχε τη φαεινή ιδέα. Η ποιος δεν υπολόγισε το κόστος. Αλλά από τη στιγμή που το…βέλος φεύγει από το τόξο, είτε πετύχει το στόχο του είτε όχι, δεν γυρίζει πίσω.

Η κυβέρνηση έβαλε αυτή τη φορά αυτογκόλ. Είτε γιατί φοβήθηκε τις αντιδράσεις, είτε γιατί το απέρριψαν οι ειδικοί, η διορθωτική σήμερα δήλωση του κ. Μητσοτάκη, έδωσε επί της ουσίας πάσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτό και το ξαναλέμε άλλη μια φορά. Τα λάθη επιτρέπονται σε μια δυναμική και εξελισσόμενη κατάσταση. Τα αυτογκόλ όχι. Η κυβέρνηση δυστυχώς σε αυτήν την ιστορία με τα τεστ έβαλε αυτογκόλ. Ευτυχώς για την ώρα δεν της στοίχισε τους βαθμούς, της νίκης…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ