Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΠετρούπολη:Αντιπροσωπεία του Δήμου συναντήθηκε με στελέχη του «Πράσινου Ταμείου»

Πετρούπολη:Αντιπροσωπεία του Δήμου συναντήθηκε με στελέχη του «Πράσινου Ταμείου»

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Θωμάς Κοτσαμπάς, και ο Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Σταύρος Ντρες, επισκέφτηκαν χθες (23/10) το «Πράσινο Ταμείο», όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρό του Ιωάννη Ανδρουλάκη και τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Ευμολπίδη, παρουσία των Παναγιώτη Κούση (Νομικός Σύμβουλος), Καλλιόπης Παντελή (Προϊσταμένη Αστικής Αναζωογόνησης), Όλγας Τσιακίρη (Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος).

Συζητήθηκε η χρηματοδότηση της ανάπλασης ολόκληρου του Γραμμικού Πάρκου και της νησίδας της οδού Ανατολικής Ρωμυλίας, έργα που θα λύσουν ένα χρόνιο πρόβλημα σχετικά με την άρδευση των παραπάνω χώρων και θα αποδώσουν στον λαό της Πετρούπολης μια ολοκληρωμένη παρέμβαση η οποία θα βελτιώσει τόσο το μικροκλίμα όσο και την λειτουργικότητα και αισθητική, του συνόλου της περιοχής την οποία διαπερνά. 

Στην εν λόγω παρέμβαση θα ενταχθεί και η αναβάθμιση των προαυλίων με ενίσχυση φύτευσης και βελτίωση αθλητικών χώρων του Σχολικού Συγκροτήματος των 1ου Λυκείου-1ου Γυμνασίου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης.

Στην ατζέντα υπήρχε και το θέμα της χρηματοδότησης για τη διαμόρφωση και δημιουργία ενός σύγχρονου κοινόχρηστου χώρου αναψυχής στην πλατεία Τομπάζη στην Αγία Τριάδα, η οποία ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε αξιοποιηθεί. 

Η πρόταση για την ανάπλαση έγινε αποδεκτή με εύσημα από τα στελέχη του Πράσινου Ταμείου, τα οποία δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν τις παραμέτρους για να αποφασιστεί σε πιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα ενταχθεί.

Η παρέμβαση αυτή θα προσδώσει αδιαμφισβήτητα έναν πιο ολοκληρωμένο χαρακτήρα στην προαναφερθείσα ανάπλαση του  Γραμμικού Πάρκου, επικυρώνοντας έτσι το σχεδιασμό και την ολιστική προσέγγιση του Δήμου σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στην πόλη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ